Категорије
Актуелно

Амбасада: Србија никада није конфисковала респираторе за Црну Гору

Они су реаговали на текст „Чиргић: Србија конфисковала три респиратора Црне Горе, испорука опреме није могућа“, објављен на Порталу и у новини Вијести

Србија никада није конфисковала респираторе за Црну Гору, саопштено је из Амбасаде Србије у Црној Гори.

Они су реаговали на текст „Чиргић: Србија конфисковала три респиратора Црне Горе, испорука опреме није могућа“, објављен на Порталу и у новини Вијести.

„Та или било која друга таква роба није била одузета на граници, како пише на поменутој насловници уз фотографију Добракова-граничног прелаза са Србијом. Стављање оваквих неистинитих и нетачних навода на насловну страну као и на страну 2. и 3. под насловом „Србија конфисковала три наша респиратора“ и довођењем у вези са тим раст броја обољелих нанијета је велика штета истини, Републици Србији, свим њеним грађанима и њеној Амбасади у Црној Гори, мислимо и самом независном дневнику „Вијести“ који је ове наводе без додатне провјере пустио. Амбасада Републике Србије у Црној Гори ни дипломатским и било којим путем, није била обавијештена од стране Црне Горе о овом питању“, наводи се у реаговању Амбасаде Србије.

Из Амбасаде Србије наводе да је РФЗО Србије „по законитој процедури и уговору, поменуте респираторе купио од фирме „Medical Invovation“.

„И нису имали никаква сазнања о било каквом другом пословном аранжману са Црном Гором. О свему томе детаљно и истинито нас је упознала својим саопштењем Управа царина Републике Србије, као и црногорска компанија „Фармонт““.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.