Категорије
СНП

Gospodo iz vlasti, nije Crna Gora vaša prćija

Socijalistička narodna partija je vjerovala da borba protiv opakog korona virusa treba da nas ujedini i izdigne iznad dnevne politike, jer sve ostalo vodi u pogubnost i širenje dubokih podjela u Crnoj Gori. Jučerašnje neodgovorne i nediplomatske izjave Milutina Simovića i Kenana Hrapovića nas, nažalost, demantuju.

Znajući da je Milutin Simović potpredsjednik Vlade i na čelu Koordinacionog tima za borbu protiv korina virusa, a Krapović ministar zdravlja, ovakve izjave i postupci nas još više zabrinjavaju.

U danima kada ni u jednoj apoteci u Crnoj Gori ne možete kupiti maske, rukavice ili medicinski alkohol, a Sindikat zdravstva ukazuje na ogromne propuste resornog ministra i nedostatak svih vrsta lične zaštitne opreme, oni nonšalantno odbijaju pomoć u vidu respiratora iz prijateljske Srbije, i to u trenucima kada ovi aparati život znače i kada se u svijetu vodi prava borba za njihovu nabavku.

Ono što bi, gospodo iz vlasti, morali da znate, jeste da nije ovo samo vaša država i da ovakve odluke u ovakvom vremenu ne smijete donositi politički opterećeni. Ovo je Crna Gora svih nas, i najmanje što možete da učinite za nas jeste da se manete dnevnog političarenja, jer je situacija mnogo ozbiljnija nego što vi mislite.

Pomoć je dobrodošla, ma od koga dolazila.

Posebno nam je draga kada dolazi iz bratske Srbije i kada znamo da nije upućena ni Srbima ni Crnogorcima već onima kojima je najpotrebnija, onima oboljelima od ovog virusa i u njihovo ime niko nema pravo da se odriče bilo čije pomoći.

Da ste takvi pa da uvijek odbijate poklone i talove koje vi dobijate, Crna Gora bi cvjetala.

Imamo dužnost i odgovornost baš svi da učinimo sve da ovu pošast pobijedimo a za političarenja je bilo i biće previše vremena.

Zahvalni smo svima, koji na bilo koji način doniraju, jer nije ni mjesto ni vrijeme da pravimo odabir ili selekciju. Predsjednik Vlade Marković se hvali kako je na njegov poziv investitor sa Luštice donirao pomoć i mi to pozdravljamo. Zašto onda vi iako nemate ni najmanjeg prava zaustavljate ovu pomoć od Srbije i predsjednika Vučića?

Ovaj postupak je u najmanju ruku, nepristojan i neodgovoran bez obzira na mržnju i komplekse koje očigledno ne mozete ni u ovakvoj situaciji da sakrijete.

SNP upozorava vlast da se mane političke kampanje, jer je realnost da je Crna Gora nespremno, sa praznim budžetom dočekala ovaj ozbiljan momenat. Treba li da upozoravamo bilo koga da su i dalje bez opreme zdravstveni radnici i da smo svjedoci da je svakim danom sve više ljekara, sestara, tehničara, kao i pomoćnog osoblja u karantinu, a upravo zbog nečije nebrige, neodgovornosti i neozbiljnosti? Uostalom, ukoliko imate novca, zašto do sada niste nabavili to što je bilo potrebno? Zašto zdravstveni radnici svakim danom ponavljaju da je naš sistem neopremljen dočekao ovu tešku borbu?

EU nam je poslala pomoć – hvala im! Vjerujemo da će naći načina da proprate njihovo namjensko trošenje, jer ne bismo željeli, da, kao mnogo puta do sada, završe u privatnim džepovima! Dosta je bahatosti neodgovornih ministara, nenamjenskog trošenja novca. Više ste novca utrošili za garderobu i bahanalije, nego što ste uložili u nabavku opreme i onog što nam je bilo potrebno. Uz sve to, ljudi ostaju bez posla i bez osnovnih sredstava za život.

Ubuduće, gospodo iz vlasti, bolje bi vam bilo da zbog ovoga i opomenete Simovića, Hrapovića, i njima slične, a da sarkazam i cinizam ostavite za vaše partijske sastanke. Žalosno je i pogubno ko nam vodi zdravstveni sistem, klasični partijski apartčici Hrapović i Čirgić, koji za tri mjeseca nisu uspjeli da nabave potrebnu medicinsku opremu.

Uozbiljite se, svi iz vlasti i trk u nabavku medicinske opreme za naše ljekare, medicinsko osoblje i građane, jer i posle mjesec dana vi ste neorganizovani, nedisciplinovani, spremni na političarenja, zarad nekakvih vaših interesa. No brzo će i momenat da vi i vama slični ni o čemu ozbiljnijem u ovoj državi ne budete odlučivali.

SNP odaje poštovanje i zahvalnost Institutu za javno zdravlje, kao i svim zdravstvenim radnicima na ogromnim naporima u borbi za zdravlje i živote naših ljudi, a građanima još jednom poručujemo: OSTANITE KUĆI da pobijedimo virus.

Poštujte glas struke, a nikako Milutina i Kenana i njima sličnih!

I još jednom : hvala vam građani na jedinstvu, odgovornosti! Ne dozvolimo da nas bilo ko zarad svog ličnog interesa opet dijeli i svađa.

Sačuvajmo sebe, naše najbliže, sačuvajmo medicinske radnike, sve one u marketima, apotekama, na šalterima, pokažimo ljubav prema sebi i drugima, pokažimo ljubav prema Crnoj Gori i izborićemo se sa virusom.
Za sve drugo, biće vremena.
Građani, ostanite kući!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.