Категорије
Актуелно

Šestomjesečna beba pobijedila COVID 19 i uputila najbolju poruku virusu!

U sjevernoj Italiji, regiji koja je najviše pogođena pandemijom koronavirusa, dvije osobe uspješno su izliječene uprkos prognozama ljekara koji su im davali minimalne šanse za preživljavanje.

Riječ je o šestomjesečnoj bebi, malenom Leonardu i 102-godišnjakinji Italici Grondoni.

Mališan je u bolnici proveo 50 dana boreći se protiv smrtonosnog virusa, a njegova fotografija, koja je uslikana nakon što je iz borbe izašao kao pobjednik, obišla je svijet.

Na fotografiji maleni pozira s isplaženim jezikom, kao da koronavirusu šalje određenu poruku.

Leonardo je nedavno otpušten iz bolnice te se vratio u svoj dom u opštini Korbeta u Lombardiji, a tamošnji gradonačelnik Marko Balarini nazvao ga je predivnim licem nade.

„Danas imamo razloga za osmijeh i sreću, danas se možemo osjećati dijelom zajednice“, rekao je u obraćanju javnosti Balarini, prenosi hrvatski Indeks.

„Puno ti hvala, Leo, i hvala tvojim roditeljima koji nikada nisu odustali. Donijeli su ljeto u srca svih stanovnika Korbete“, dodao je.

Dječakova majka rekla je za lokalne medije da je bila jako zabrinuta, posebno noću.

„Ne bih to poželjela nijednoj majci. Znala sam da se moj Leo razbolio kada je dobio temperaturu, a srce mu je počelo ubrzano lupati. Moj suprug je imao kolegu s posla koji je obolio od koronavirusa“, rekla je.

102-godišnja Italica u bolnici je provela 20 dana prije nego što je puštena kući. Starica je preživjela i španski grip, a ljekari su istakli da je ona vjerovatno njihov jedini pacijent koji je obolio i od koronavirusa i od španskog grip. Kada je španski grip divljao Evropom, Italica Grondona bila je otprilike Leonardove dobi.

Izvor: https://kodex.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.