Категорије
СНП

SNP UPUTIO PREDLOG VLADI: Ne isključivati struju, pomoći ugrožene

Socijalistička narodna partija (SPN) zatražila je od Vlade da usled nastale krize pomogne građanima i smanji ili odloži plaćanje računa za struju, vodu i smeće, te da opredijeli pomoć najugroženijim slojevima stanovništva, otvori humanitarni broja putem kojeg bi se skupljala pomoć za najsiromašnije građane, pruži pomoć turističkim poslenicima, ugostiteljima, hotelijerima, taksistima, frizerima, šminkerima i ostalim ugroženim profesijama. Iz te partije, na čijem je čelu Vladimir Joković, kažu da Elektrodistribucija mora pokazati dodatan senzibilitet prema brojnim nezaposlenim građanima i onima bez ikakvih primanja, te izbjegavati isključenje električne energije u ovim danima.

– Bilo bi korisno i kada bi Telekom donio odluku o smanjenju računa za telefon i internet, s obzirom na to da građani u danima izolacije imaju pojačanu potrebu za korišćenjem ovih usluga. Podsjećamo da su neke države, poput susjedne Srbije, već donijele paket pomoć u iznosu od preko pet milijardi eura namijenjen privredi, kao i odluku da se svakom punoljetnom građaninu dodijeli pomoć u iznosu od 100 eura. O načinu na koji se prema najvećoj krizi od Drugog svjetskog rata odnose ozbiljne države dovoljno je navesti podatak da je Njemačka samo za kreativni i kulturni sektor spremila program hitne i sveobuhvatne pomoći u iznosu od zapanjujućih 50 milijardi eura – navode u SNP-u.

Država mora, kako ističu, učiniti sve kako bi stimulisala preduzetnike da zadrže svoje zaposlene i da izbjegavaju njihovo otpuštanje.

– U tom smislu, treba se ugledati na Španiju koja je zabranila trajno otpuštanje radnika i poslodavcima na raspolaganje stavila samo mogućnost privremenog raskida ugovora o radu – navode u toj partiji.

SNP smatra da su pomenute mjere pomoći neophodne kako bi građani i preduzetnici uspjeli da prebrode najteži period krize i da nakon njenog okončanja, ponove stanu na svoje noge i nastave da rade.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.