Категорије
Актуелно

Srećan što sam ozdravio, ponosan što nikog nijesam zarazio

Institut za javno zdravlje registrovao je juče još 30 osoba zaraženih virusom korona, dok je iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) nakon dvadeset dana borbe za život otpušten prvi izliječeni pacijent Mihailo Vukić (46) iz Bara. On je po dolasku u Bar kazao „Danu” da je ponosan što nije zarazio nikoga iz svog okruženja. Iz Instituta je saopšteno da je u Crnoj Gori od 17. marta ukupno registrovano 174 oboljelih od virusa korona i da se 920 osoba nalazi u karantinu. Juče je testirao 126 osoba. Kako je saopšteno iz Instituta, na Klinici za bolesti djece liječi se trogodišnji dječak iz Bijelog Polja koji je zaražen virusom korona i njegovo zdravstveno stanje je dobro. Nadležni su upozorili da je situacija u naselju Vrela ribnička u Podgorici, gdje je prekjuče potvrđen prvi slučaj infekcije, epidemiološki izazovna zbog velikog broja članova porodice i kontakata. Zaraženi je otac desetoro djece, kako je juče navedeno, i epidemiolozi će tamo morati da pojačano rade.

– Novooboljeli su registrovani u Podgorici gdje ih je 14, Nikšiću devet, Herceg Novom dva, Baru dva, i u Danilovgradu jedan. Imamo 13 novooboljelih koji su kontakti prethodno poznatih slučajeva dok se za izvorom infekcije kod jednog slučaja i dalje traga.

Prema poslednjim podacima, u Podgorici je zaraženo 77 osoba, Tuzima 34, Nikšiću 14, Baru 12, Ulcinju devet, Andrijevici sedam, Bijelom Polju šest, Budvi četiri, Herceg Novom šest, Tivtu dva i Danilovgradu tri.

Baranin Mihailo Vukić prvi je izliječeni pacijent u Crnoj Gori koji je bio pozitivan na korona virus. Vukić je za „Dan” kazao da se zarazio po povratku sa službenog puta iz Londona.

– Pobijedio sam koronu nakon 20 dana teške borbe. Prvo sam bio smješten u barskoj bolnici, a zatim su me prebacili u KC u Podgoricu. Ponosan sam što nijesam zarazio nikoga. Upravo sam došao iz Podgorice, i sada ću ostati u samoizolaciji kod kuće. Moram prvo malo da se odmorim. Kažem, posebno sam ponosan što nijesam zarazio nikog od svoje porodice, kolega sa posla i prijatelja niti doveo u opasnost ikog osim sebe. Hvala svim sestrama, tehničarima i doktorima u Kliničkom centru Podgorica na intenzivnoj njezi, svima na infektivnoj klinici, koji rade u jako teškim uslovima, i veliko hvala doktorima i sestrama u bolnici u Baru kako su me pazili, a nakon prelaska na liječenje u Podgoricu raspitivali se za moje stanje. Veliko hvala svima koji su slali poruke podrške, brinuli i bili uz mene i moju porodicu u najtežoj utakmici mog života – kazao je Vukić.

On je upozorio da je situacija bila jako teška i svima koji su zaraženi virusom poželio da budu hrabri i ozdrave, pobijede kao što je i on.

– Znam da su se zatekli u teškoj situaciji, i možda nijesu krivi zbog toga što im se dešava. Molim sve da sjede u svojim kućama. Sve bih dao da sam poslednjih dvadeset dana mogao biti kod kuće, a ne u bolnici. Moja poruka je – sjedite kući, biće vam super. Hvala svima u Crnoj Gori – poručio je Vukić.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares