Категорије
СНП

Na predlog SNP otvoren humanitarni broj za prikupljanje sredstava za pomoc najugrozenijima

Socijalistička narodna partija i na ovaj način obavještava građane da je juče otvoren humanitarni broj za prikupljanje sredstava za borbu protiv korona virusa, što je naša partija među prvima predložila.

Naime, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, u saradnji sa Crnogorskim Telekomom, Telenorom i Mtel-om, otvorilo je SMS liniju za donacije 15888. Slanjem SMS-a sa sadržajem „DONACIJA“ na ovaj broj građani će biti u prilici da uplate jedan euro na račun Crvenog krsta Crne Gore.

Podsjećamo da se predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković 30. marta ove godine obratio Nacionalnom koordinacionom tijelu otvorenim pismom kojim je tražio otvaranje humanitarnog broja kod svih mobilnih operatera u Crnoj Gori, na koji bi građani mogli da doniraju sredstva, a koja bi išla na račun posebno određen za pomoć slojevima stanovništva koji su najviše pogođeni aktuelnom krizom.

Da bismo bili sigurni da će donirana sredstva biti raspodijeljena pravedno, ravnomjerno i vodeći računa prvenstveno o onima kojima je pomoć najpotrebnija, smatramo da je potrebno omogućiti potpuni uvid u donacije upućene ovim putem.

Nažalost, iskustvo nas je naučilo da povjerenje u vlast ne možemo imati, a posebno činjenica da je tek juče objavljeno na šta je utrošen dio dosadašnjih uplata na račun Nacionalnog koordinacionog tijela.

Da nije sve transparentno u radu NKT-a govori i činjenica da je NVO sektor tražio od Vlade stavljanje na uvid dokumentacije na osnovu koje je naručena i plaćena medicinska oprema koja je prošle sedmice dopremljena iz Kine.

Naime, iako je Vlada najavila da će iz Pekinga stići kontigent od 19 tona medicinske opreme vrijedne dva miliona eura, nešto kasnije na svom Tviter nalogu objavila je da je u Podgoricu dopremljeno samo 17 tona medicinske opreme, odnosno dvije tone manje nego što je prethodno saopšteno iz Vladinog biroa za informisanje.

Dakle, postavlja se pitanje da li je riječ o grešci u kucanju službenika Vladine Službe za odnose s javnošću ili o nečemu drugom?

Bilo kako bilo, došla su teška vremena i crnogorsko društvo sebi ne može dozvoliti potkradanje ovakvih „grešaka“ jer one izazivaju sumnju u ispravnost djelovanja nadležnih službi.

Socijalistička narodna partija još jednom apeluje na najviše crnogorske zvaničnike da ovom pitanju priđu maksimalno ozbiljno i da omoguće da sredstva prikupljena putem humanitarnog broja odlaze prvenstveno socijalno najugroženijim građanima naše zemlje.

Među njima su nezaposleni, oni koji rade na crno, za dnevnicu, socijalni slučajevi, primaoci materijalnog obezbjeđenja, samohrani roditelji i bivše korisnice naknada za majke sa troje i više djece, penzioneri sa minimalnim penzijama, frizeri, šminkeri, taksisti, ugostitelji, hotelijeri i drugi kojima je do daljnjeg zabranjen rad zbog sprečavanja širenja epidemije i mnogi drugi.

SNP će svojim odgovornim ponašanjem, u mjeri mogućeg, pomoći građanima i dati doprinos u borbi protiv nevidljivog neprijatelja koji je promijenio živote svima nama.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.