Категорије
СНП

DPS pod okriljem korone vodi besprizornu kampanju

SNP je vjerovala da ovaj period teške borbe sa virusom mora biti isti za sve ali …

Socijalistička narodna partija Crne Gore je vjerovala da ovaj period teške borbe sa virusom mora biti isti za sve i da jedino skupa možemo izaći kao pobjednici. Jedinstvo i politička solidarnost su bili potrebniji nego ikad.

Nažalost, stvarnost nas je u potpunosti demantovala, i građanima je već sada jasno da DPS vodi otvorenu izbornu kampanju, u kojoj su državne institucije, timovi i organi direktno stavljeni u službu režimske politike.

Očigledno da je zdravstveni sistem, na čelu sa aktuelnim ministrom bio urušen i prije ovoga i krajnje neodgovorno je dočekao krizu. Bez osnovnih sredstava su bili čak i zdravstveni radnici, od kojih je veliki broj završio u samoizolaciji i karantinu. Da ne govorimo da naša država nije imala ni 10 respiratora, a da su plate našim zdravstvenim radnicima bile najniže u regionu. Formirano Nacionalno koordinaciono tijelo u stvari predstavlja uži kabinet DPS-a, u kojem se nije našlo mjesta ni za jednog stručnjaka ili profesionalca koji nije dio vladajuće strukture. Zaslijepljeni politikom ne vide da je narod na rubu egzistencije i da svakog dana stotine ljudi ostaje bez posla i na ulici. Otvoreno pitamo koje to firme trenutno posluju, zašto se navodna pomoć sprovodi preko određenih firmi koje su bliske režimu i zašto primat imaju samo dokazani režimski poslušnici? Nije vrijeme da se zloupotrebljava Crveni krst ili bilo koja druga organizacija, jer je 90 posto građana u izuzetno teškoj ekonomskoj situaciji.

SNP smatra da u Crnoj Gori situacija izmiče kontroli i da nema vremena za čekanje. Navodni lider u region uvjerava nas da je sve u redu i da imamo sve, dok običan građanin nema masku za vrijeme pandemije. Države u okruženju su još krajem marta donijele set ekonomskih mjera u pravcu ublažavanja krize, dok mi “našeg Godoa” još uvijek čekamo. Narod strahuje za svoju budućnost i očekuje odgovornost. Da se sjutra donesu neke Vladine mjere, one ne mogu zaživjeti ni za mjesec-dva dana, a to je pogubno za običnog našeg građanina. Kriza je na svom vrhuncu, dok Skupštinu niko ništa i ne pita.

Aktuelni režim je očigledno zaustavio normalan život, ali ne i svoju kampanju, zaboravljajući pritom da narod ne zaboravlja prethodnih 20 godina njihove vladavine, zatvaranja fabrika, Montenegroerlajnz, aerodrome i sl. Dobro pamte građani i Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kao i činjenicu da ih je i prije krize do siromaštva doveo aktuelni režim. Gospodo iz vlasti, prestanite da, pod okriljem virusa korone drsko i neodgovorno vodite političku kampanju, u vremenu kad opozicija na jedan krajnje odgovoran način pokazuje svoj odnos prema trenutnoj situaciji. Samo zahvaljujući velikoj odgovornosti građana i medicinskih radnika Crna Gora uspješno odolijeva ovoj bolesti.

Socijalistička narodna partija i u ovom trenutku pokazuje kako se voli svoja država i vodi računa o svojim građanima. Ekonomske, zdravstvene i socijane posljedice pandemije tek će se vidjeti, ali se već sada može reći da će biti ogromne. Osim direktne pomoći, predstavili smo i niz mjera za prevazilaženje krize koja nam neminovno stiže, što ćemo i ubuduće nastaviti.

Uz još jednu zahvalnost našim građanima, pozivamo ih da poštuju mjere, budu odgovorni i ostanu kod kuće, a poslije ovoga će svakako doći vrijeme naplate političkih dugova.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.