Категорије
СНП

OO SNP Bijelo Polje traži od lokalne uprave da usvoji njihov set mjera za ublažavanje krizne situacije

Odbornički klub SNP Bijelo Polje, predložio je set mjera Skupštini Opštine u cilju ublažavanja krize izazvane korona virusom, saopštio je u izjavi za Vijesti iz Bijelog Polja, predsjednik OO te partije, dr Radosav – Rašo Nišavić.

Kako je kazao, oni traže:

– Da Opština Bijelo Polje subvencioniše DOO “Vodovod Bistrica” potrošnju vode i upotrebu kanalizacije, za sva fizička lica, kao i pravna lica, koja zbog trenutne epidemiološke situacije ne obavaljaju privrednu djelatnost, na period od 90 dana, u iznosu od 50 %.

– Da Opština Bijelo Polje subvencioniše DOO “Komunalno Lim” za sve usluge, za sva fizička lica, privredna društva i privrednike, koja zbog trenutne epidemiološke situacije ne obavljaju privrednu djelatnost, na period od 90 dana, u iznosu od 50 %, kao i naknade za zelenu pijacu (za registrovane poljoprivredne proizvođače),

– Da se oslobode ugostitelji lokalnih komunalnih taksi za korištenje javnih površina (ljetnjih bašti) za 2020. godinu.

– Da se oslobode na period od 90 dana plaćanja naknade za pristup komercijalnim objektima sva fizička i pravna lica koja zbog trenutne epidemiološke situacije ne obavljaju privrednu djelatnost (ugostitelji, frizeri, kozmetičari i dr).

– Da se oslobode na period od 90 dana obaveze plaćanja zakupa sva fizička I pravna lica, koja zbog trenutne epidemiološke situacije ne obavljaju privrednu djelatnost.

– Da se oslobode poreza na nepokretnosti za 2020. godinu registrovani poljoprivredni proizvođači, kao i svi građani vlasnici poljoprivrednog zemljišta i šuma, a sve radi stimulisanja građana da se bave poljoprivrednom proizvodnjom, što je u ovom trenutku prijeko potrebno.

– Da se oslobode taksi za licencu za 2020. godinu sva taksi udruženja i preduzetnici, koji obavljaju taksi prevoz na teritoriji opštine Bijelo Polje. Takođe, svim registrovanim auto-taxi prevoznicima uplatiti odgovarajući novčani iznos kako bi mogli da obezbijede životnu egzistenciju sebi i porodici.

– Da se odloži plaćanje poreza na nepokretnosti za sva fizička lica i pravna lica na način da prva rata dospijeva 30.08.2020. godine, dok druga 30.11.2020. godine.

– Da se odloži plaćanje prireza porezu na dohodak fizičkih lica za sva fizička i pravna lica na period od 90 dana.

– Da se obustave prinudne naplate za sva fizička i pravna lica, obuhvaćena mjerama Vlade Crne Gore na period od 90 dana, i

– Da se sredstva budžetske rezerve usmjere na sanaciju socijalne situacije, kao i na ekonomsku sanaciju najugroženijih privrednih djelatnosti, pogođenih novonastalom situacijom.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.