Категорије
СНП

Najoštrija osuda SNP CG zbog sramnog čina vlasti

Socijalistička narodna partija Crne Gore najoštrije osuđuje današnje hapšenje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Kao u pravim totalitarnim državama, danas su policajci priveli u stanicu mitropolita, kao i sveštenike Mirčetu Šljivančanina i Velibora Džomića, a drugima se poslali pozive za informativni razgovor. Policajcima je valjda bilo čudno šta traže sveštenici u crkvi na Zlatici na veliki hrišćanski praznik Cvijeti!

Sramno je ovako se ponašati prema čovjeku koji sjedi na tronu Svetog Petra Cetinjskog i hapsiti sveštenike i omladinu zbog navodne brige za zdravlje građana, a istovremeno zatvarati oči na nezakonito postupanje funkcionera i članova DPS-a i NKT-a koji idu u obilazak zaraženih sredina i učestvuju u besprizornoj političkoj kampanji.

Nakon što su vlasti izrekle drakonsku kaznu svešteniku Smiljiću zbog kršenja odredbe odlaska u drugi grad, nastavlja se tortura nad onima koji vode Mitropoliju i čuvaju duh vjere u našem narodu.

Međutim, ovakvo ponašanje nas ne može čuditi kad znamo da su predvodnici zdravstvenog dijela NKT-a Mugoša, Eraković i Miranovićka tako olako crtali mete crkvenim velikodostojnicima, iako se Mitropolija od prvog dana ponašala više nego kooperativno, poštovala mjere nadležnih i pozvala građane da ispunjavanje vjerskih običaja ostave za bolje dane.

Vlast koja nije bila u stanju obične maske svojim građanima da nabavi, a kada je to konačno učinila, odlučila je da ih naplaćuje po visokoj cijeni, drži narod 30 godina u karantinu i ne dopušta mu da prodiše i oslobodi se njenih okova. Ta ista vlast sada krši osnovna ljudska prava onih ljudi koji sve vrijeme pozivaju na mir, uzdržanost i poštovanje propisanih naredbi.

Ne želimo da vjerujemo da je današnje postupanje Veljovićeve policije osveta za veličanstvene litije na kojima su se mjesecima okupljale desetine hiljada vjernika na ulicama crnogorskih gradova. Gdje je i miješa li se u svoj posao ministar Nuhodžić?

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.