Категорије
СНП

SNP otvoreno pita ministra zdravlja i nadlezne iz instituta za javno zdravlje

Socijalistička narodna partija izuzetno odgovorno prati razvoj dešavanja u vezi sa novonastalom situacijom širenja korona virusa. U tom pravcu dajemo predloge i sugestije, a sve u cilju što boljeg odgovora na opasnu pandemiju, koja je zahvatila čitavu planetu. Dijelimo zabrinost sa našim građanima, i u tom pravcu tražimo od Ministra zdravlja, predstavnika Nacionalnog koordinacionog tijela, kao i Instituta za javno zdravlje da daju konkretne odgovore na pitanja, koja brinu naše građane.

Svjetska zdravstvena organizacija je preporučila što veći broj testiranja, kao jedan od načina dobijanja bržih i pouzdanijih podataka. Zato otvoreno pitamo ministra i institute za javno zdravlje da precizno odgovore: koliko je do sada, po gradovima, napravljeno testiranja, ko vrši testiranje i koliko je vremena potrebno za dobijanje rezultata? Dalje, dobro bi bilo da neko od pomenute gospode objasne i šta su htjeli da nam poruče prijatelji iz Evropske Unije, kada su nam dostavili kontrolni materijal za pouzdanije testiranje. Znači li to da do tog momenta testiranja u Crnoj Gori nijesu bila dovoljno pouzdana? Takođe, javnost zanima i podatak koliko je tačno ljudi doputovalo iz inostranstva u vrijeme korone, jesu li svi testirani i koliko njih je imalo pozitivan test, kao i sa koliko testova u ovom trenutku raspolaže Crna Gora?

SNP otvoreno pita ministra i predstavnike NKT jesu li sve zdravstvene ustanove snabdjevene dovoljnom količinom medicinske opreme, kako nam se ne bi ponovio scenario iz Andrijevice ili Bara, kao i da li su radnici, koji rade u patronaži adekvatno opremljeni za kontakte sa ljudima?

I na samom kraju, izuzetno bitno, zbog nabavke zdravstvene opreme i materijala tražimo da se javno iznese da li će novac, koji je doniran NKT, biti uložen u opremanje medicinskih centara širom naše države, kako je rečeno, te da li donirana sredstva biti pravedno raspoređena i onima kojima je pomoć potrebna?

Socijalistička narodna partija traži odgovore isključivo u cilju dobijanja istinite informacije, kao i u pravcu što bolje i pouzdanije borbe sa ovom opasnom pošasti.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.