Категорије
СНП

Vlada da smanji plate funkcionerima i pomogne ugroženima

Plate funkcionera visoke a običan čovjek ne može da preživi

Socijalistička narodna partija podsjeća da smo u samom startu krize predložili jednu od prvih mjera – ograničavanje zarada u javnom sektoru na jednu prosječnu platu. Mjera bi se primjenjivala u vrijeme trajanja krize, ili do kraja ove godine.

Dok se zarade najviših funkcionera naše države, premijera i ministra kreću do 3.000 eura, a zarade njihovih savjetnika, kojih je samo u kabinetu premijera 8, a u kabinetu šefa NKT Simovića 5, iznose od 1.500 do 2.200 eura, običan čovjek ne može da prehrani svoju porodicu.

Još jednom pozivamo da svi skupa podijelimo odgovornost, jer nas očekuje težak ekonomski period. Zato je prijeko potrebno da se sada pokaže posebna briga o najugroženijima. Država se mora okrenuti svojim građanima, da ne ostane sve kao do sada – pusta obećanja vladajuće strukture. Naši ljekari, medicinsko osoblje, svi oni koji su u prvim redovima ove borbe, kao i najveći broj naših građana, koji su pobjednici poštujući sve ono što se ovih mjeseci traži i zahtijeva od njih, zaslužuju da se novac od funkcionerskih umanjenih zarada usmjeri ka njima.

Pozivamo Vladu da pomogne hiljadama ugroženih porodica, ali još jednom apelujemo da se prestane sa partijskom kampanjom i podjelom pomoći po nekim drugim kriterijumima. Stotine hiljada eura svakodnevnih donacija ne smiju nikako da završe u partijskim aktivnostima DPS-a za predstojeće izbore.

Mada, od vlasti koja sebe poistovjećuje sa državom ne možemo skoro ništa očekivati. Ekonomske, zdravstvene i socijalne posljedice tek ćemo vidjeti i osjetiti, ali je već sad vidljivo da će teret ovog neredovnog stanja podnijeti radnici, penzioneri, nezaposleni, kao i ogroman broj onih koje je i prije ovoga, katastrofalna politika trenutne državne vlasti dovela na rub egzistencije.

SNP je na različite načine direktno pomogao građanima, počev od ekonomskih i socijalnih mjera u onim opštinama gdje vršimo vlast na lokalnom nivou, preko donacija naših partijskih funkcionera, odbornika narodnim kuhinjama. Takođe smo direktno pomagali našem najugroženijem stanovništvu. Za razliku od mnogih, mi ovakve stvari ne potenciramo na sva zvona, jer smatramo da nam je to ljudska, moralna obaveza i odgovornost u ovim teškim vremenima i trenucima.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.