Категорије
СНП

Dragan Vukić, sekretar IO GO SNP CG

DPS IZMIJENIO ZAKON SA CILJEM LAKŠE DODJELE SOCIJALNE POMOĆI SVOJIM BIRAČIMA

Umjesto povećanja plata zdravstvenim radnicima DPS eskadrila mijenja Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i dozvoljava netrasparentna socijalna davanja iz budžetskih rezervi državnog i lokalnih budžeta.

Za to vrijeme, račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti sa višemilionskim uplatama, sa kojeg bi trebalo da se izdvajaju sredstva za najugroženije, čuvaju za sebe i privilegovane kompanije sa kojima sarađuju iza leđa javnosti.

Koristeći se starim adutima i mahinacijama, DPS ponovo pokušava da kupi volju osiromašenog i obespravljenog građanina na predstojećim lokalnim i parlamentarnim izborima. Sa ovom igrom ne rješava se dugoročno problem nezaposlenosti i siromaštva, već samo zavaravaju birači šarenim lažama u vidu jednokratne pomoći.

U tom smislu, bespotrebno mijenjanje članova postojećeg Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja je zloupotreba parlamentarne većine sračunata sa ciljem da se DPS-u olakša dodjela socijalne pomoći njihovom članovima i simpatizerima.

Pandemiju Covid 19 koriste kao način da prikupe dodatne političke poene, a dinamika isplata jednokratnih socijalnih pomoći u predizbornom periodu ukazaće na to da ponovo manipulišu biračkim tijelom. Sa ovim će ponovo zloupotrebljavati novac poreskih obveznika. Sa druge strane, naši zdravstveni radnici bez kojih sistem ne bi opstao i kojima dugujemo svu zahvalnost, nisu zaslužili ni da se zakon o povećanju njihovih zarada nađe na dnevnom redu Skupštine Crne Gore. Jedino što su zdravstveni radnici dobili od DPS moćnika je aplauz u osam.

Korona nije nešto najgore što se dešava ovom narodu, već tridesetogodišnja vladavina DPS-a koja je opustošila Crnu Goru gore od bilo koje kuge, kolere i sarsa zajedno. Narod Crne Gore mora naći injekciju za virus koji traje decenijama i izaći iz okova u kojima ga drži DPS.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.