Категорије
СНП

Gdje su sredstva predviđena za izgradnju infektivne klinike?

Cjelokupna situacija u Crnoj Gori zahtijevala je i prije početka pandemije korona virusa ozbiljno ulaganje u osavremenjavanje uslova u zdravstvenim ustanovama.

Na nedavno održanom premijerskom satu predsjednik Vlade Duško Marković saopštio je da će sva sredstva od donacija sakupljenih tokom trajanja pandemije virusa korona biti iskorišćena za izgradnju nove infektivne klinike Kliničkog centra Crne Gore.

Jedna, reklo bi se, dobra i racionalna ideja, sadrži “mali” problem. Naime, o izgradnji infektivne klinike se govorilo mnogo poslednjih godina, a konačno sredstva za ovu namjenu izdvojena su 2018. godine, uz podršku Evropske unije.

Socijalistička narodna partija Crne Gore pita premijera da li je loše informisan ili je u pitanju pretenzija da se na, talasu propagande koju DPS besomučno koristi u vrijeme krize, građani uvjere da vlast zaista brine o njihovom zdravlju i tako pokuša osvojiti još neki glas na predstojećim izborima?

Nismo skloni da povjerujemo da je bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost toliko neobaviješten, posebno kada se zna da je nekoliko puta u toku prošle godine najavljivan početak izgradnje pomenute klinike. Takođe, znamo koliko je DPS iskren u svojim dobrim namjerama. Nedavno odbijanje da se u Skupštini uopšte raspravlja o predlogu zakona o povećanju zarada medicinarima najbolje svjedoči o tome.

Ostaje nejasno da li su i na šta utrošena sredstva iz budžeta i iz IPA fondova EU koja smo pomenuli, kada cijela crnogorska javnost zna da za novu infektivnu kliniku nije postavljen ni kamen temeljac. Kasno je sada za ovakva Markovićeva razmetanja jer građani pamte sve nedostatke kojima smo decenijama bili izloženi prilikom posjete i boravka u ovoj ustanovi.

SNP CG poziva nadležne državne službe da se dogovore oko ovog pitanja, da se provjeri gdje je novac, da se konačno dâ precizan datum početka izgradnje klinike i da se više ne igraju sa narodnim parama.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.