Категорије
СНП

Dragan Ivanović, potpredsjednik SNP CG

NE PRAVITE PODJELE I UČINITE DA SVI NEZAPOSLENI DOBIJU POMOĆ OD 50 EURA

Nedavno je premijer Marković, u okviru prvog seta mjera za prevazilaženje posledica pandemije korona virusa, najavio da će svi nezaposleni u Crnoj Gori dobiti pomoć od 50 eura. Radovanje nezaposlenih je kratko potrajalao jer se ubrzo pokazalo da neće svi primiti pomenutu pomoć.

Sada kruži informacija da će ovo primanje dobiti samo 17.000 nezaposlenih, iako ih je, prema evidenciji ZZZ-a, oko 40.000, a samo u poslednja dva mjeseca taj broj je porastao za oko 5.000. Pomenuta pomoć bi onima koji nemaju nikakvih primanja bila od velikog značaja, ali čelnici ZZZ-a su to zanemarili želeći da državu izlože što manjem trošku.

Pitamo nadležne organe zašto su dovodili građane u zabludu govoreći da će svi nezaposleni moći da dobiju pomoć, da bismo malo posle toga došli do zaključka da će hiljade građana ostati bez nje? Zar je moguće da ćete i u ovom slučaju vršiti podjele i omogućiti nekome da dobije pomoć, a nekome je uskratiti?

SNP CG predlaže da nadležni organi još jednom razmotre ovo pitanje i učine sve što je moguće da što veći broj nezaposlenih lica dobije pomoć. Umjesto što hiljade građana uskraćuju za ovo davanje, bilo bi bolje da ZZZ sagleda na koje načine još može pomoći najugroženijim kategorijama našeg stanovništva.

Ne smijemo dozvoliti da hiljade građana ostanu na cjedilu dok pojedinci skidaju kajmak i zarađuju milione eura u situaciji kada je sve stalo i kada se država nalazi na ivici provalije.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.