Категорије
СНП

Elektroprivreda koristi priliku da zaradi na muci naroda

U vremenu kada smo zbog aktuelne situacije u svijetu dovedeni u stanje da strahujemo za svoje zdravlje i zdravlje naših najbližih, kada je ekonomija na svjetskom nivou u recesiji, a javne finansije u našoj zemlji dovedene skoro do propasti, što se manifestuje po rastu nezaposlenosti i opadanju platežne moći stanovništva, Elektroprivreda Crne Gore koristi trenutnu atmosferu kako bi zaradila na muci našeg naroda.

Naime, iako je najavljeno solidarisanje u ovim teškim momentima od strane Elektroprivrede i popusti za određene kategorije stanovništva, sudeći po aprilskim računima za struju, ti popusti ne postoje.

Ono što je i više nego primjetno su enormno visoki računi za struju građanima koji ni u zimskom periodu nisu bili u tako velikom iznosu.

Popusti su obračunati samo na utrošenu energiju, a nisu obuhvatili ostale stavke računa: angažovanje mrežnog kapaciteta VT, NT; Gubici na mreži VT,.NT; Naknada za podsticanje OIE 2 kao i PDV u iznosu od 21%, itd.

Pitamo se zbog čega su građani dužni da plaćaju sve ove stavke mimo utrošene električne energije i to

– angažovanje mrežnog kapaciteta VT, NT, Za čije angažovanje?

Zar to nije obaveza kompanije da isplaćuje svoje radnike, a ne još što su oni to podijelili na angažovanje VT i NT.

Zatim, gubici na mreži VT, NT; Zbog čega građani plaćaju nečiju nesposobnost da otkloni gubitke na mreži?

Potom, naknada za podsticanje OIE 2; Kome ide ovaj novac i koga podstiče? Koliko to ima domaćinstava u Cnoj Gori i koliko to podsticanje na mjesečnom nivou iznosi?

Sve su ovo pitanja na koja su rukovodioci u Elektroprivredi Crne Gore dužni da odgovore građanima Crne Gore.

Da li je moguće da u vrijeme kada je potrebno da se svi solidarišemo u najboljem interesu svih jedna kompanija zarađuje na muci naših građana?

Gdje je sada premijer Marković i ljudi iz NKT da reaguju i zaštite potrošače? Gdje je sada predsjednik Đukanović da zaštiti svoje građane koje „sigurnim korakom“ vodi u Evropu? Zapita li se on koliko građani te Evrope kojoj stremimo plaćaju električnu energiju? Što se tu ne ugledamo na Evropljane?

Ovim putem javno upućujemo najoštriji protest protiv ovakve pljačke naroda Crne Gore i pozivamo Vladu Crne Gore da reaguje tako što će kazniti počinioce i natjerati ih da sve ove stavke mimo utrošene električne energije izbrišu sa računa za struju, kao i da se građanima ponovo obračunaju i izdaju računi za utrošenu električnu energiju za mjesec april sa stvarnim iznosom utrošene energije i bez ostalih stavki kojim se bogate privilegovani.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.