Категорије
СНП

Svoj dan medicinske sestre ponovo dočekuju samo sa obećanjima

Međunarodni dan medicinskih sestara, 12. maj, obilježava se u nikad izazovnijim vremenima. Nema dovoljno riječi kojima bismo im mogli zahvaliti za sve što su izdržale poslednjih mjeseci boreći se protiv pandemije korona virusa, a trudeći se da zaštite i sačuvaju svoje sugrađane.

Međutim, oni koji bi to trebalo najviše da vrednuju, ponovo nisu na visini zadatka. Tako je nedavno vladajuća parlamentarna većina, predvođena DPS-om, odbila da se opozicioni predlog zakona o povećanju zarada zdravstvenih radnika uopšte uvrsti u dnevni red sjednice Skupštine Crne Gore. Isto tako, ministar zdravlja već godinama vrti iste prazne priče o značaju medicinara, ali ne čini ništa da se njihov položaj zaista poboljša.

Svega toga svakog dana su svjesniji i ljekari i medicinske sestre. Dodatak na platu koji su dobili za prethodna dva mjeseca borbe protiv Kovida 19 govori i njima i cjelokupnoj javnosti da je namjera DPS-a samo prikupljanje političkih poena, a da stvarna namjera da unaprijede njihovu poziciju ne postoji.

Uz želju da ovaj značajan datum u narednim godinama dočekuju u mnogo boljoj atmosferi i zadovoljniji svojim statusom, Socijalistička narodna partija Crne Gore čestita Međunarodni dan medicinskih sestara.

Foto – ilustracija: Freepik

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.