Категорије
Актуелно

У дјелима твојим, Небо се јавља – Свети Василије чедо православља!

Радуј се Василије Свети, похвало рода нашега!

Српска православна црква данас слави празник Светог Василија Острошког, чије се мошти као велика светиња чувају у манастиру Острог, који је мјесто ходочашћа за вјернике свих религија.

У острошку светињу јуче 11. маја, дан уочи празника Светог Василија Острошког, пристигло је неколико стотина вјерника, док су хиљаде онемогућене због тренутног стања у Црној Гори и мјера НКТ-а због пандемије КОВИД-19

Наиме, полиција врши „селекцију“ и само њима знаном методом, одлучују кога ће пустити да дође до порте манастира Острог. Према сазнањима до којих је дошао портал ИН4С, полиција пушта мали број вјерника да оде према манастиру, док је много већи број вјерника принуђен да се врати, и ако из полиције тврде да ником није забрањено да дође до манастира.

Острог јутрос, фото: ИН4С

По устаљеном обичају и традицији, десетине хиљада ходочасника ове године неће приступити, посебно из родне Херцеговине нашег великог свеца.

На велику радост, међу сабранима је највише омладине, који, као што је раније говорио Митрополит црногорско-приморски Амфилохије,која као пчелице греде острошким странама ка Светом Василију, да цјеливају његове Свете мошти и узму благослов од Острошког Чудотворца.

Izvor: https://www.in4s.net


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.