Категорије
СНП

Vlastodršci ne brukajte se i ne sijte sjeme razdora među narodom!

Ono što je režim sinoć demonstrirao u Nikšiću je očigledna i već proglašena diktatura i poziv na sukobe sa narodom, crkvom i svojom tradicijom.

Na dan Svetog Vasilija Ostroškog, Nikšićani i vjerni narod su pokazali da više vjeruju svom Svetitelju, nego Milu Đukanoviću, potpuno partijski obojenom NKT-u i pristrasnom Savjetu za kontrolu rada policije.

DPS aparatčici iz NKT, uglavnom članovi predsjedništva ove partije, kao da su jedva čekali da pozivima i apelima upućenim tužilaštvu i policiji raspiruju nacionalnu i vjersku mržnju. I sve dobro što su do sada uradili, a može se postaviti i pitanje, jesu li bacili u vodu.

Još jedno pitanje treba ovom prilikom otvoriti. Da li su ljudi iz Savjeta za kontrolu rada policije izabrani da prate rad policije ili su postali pravi policijski doušnici i žbiri, pa revnosno javljaju policiji situaciju na terenu, kvalifikuju i donose ocjene o narodnim, vjerskim okupljanjima?

Zašto taj Savjet u nijednom slučaju nije energično reagovao na očigledna kršenja ljudskih prava i sloboda i zloupotrebe rada policije?

Džaba su vam prijetnje, partijska crnogorska policijo. Vidjeli smo vaše demokratske manire. Ne smijete da isprobate snagu na onima koji su opljačkali Crnu Goru, već to činite na vjernom i trpeljivom narodu. O državnom tužiocu i njegovim podređenima, sve su u svojim ocjenama već rekli relevantni međunarodni forumi, pa gotovo svi znaju da su vrlo loša i slabašna karika u lancu odlučivanja. Zarobljeni ste zarad privilegija i sitnih šićara.

Uvodite verbalni delikt, hapsite ljude zbog objava na fejsbuku, a na opšti kriminal i kriminal u vlasti ne smijete ni riječ prozboriti, a kamoli udariti.

Sveti Vasilije Ostroški, njegova energija koja lebdi Crnom Gorom i Nikšićem i čvrsta narodna volja, jači su od sve prisile ovoga izopačenog i nakaradnog režima.

I na kraju, poruka vlastima – u pamet se, ne mrazite nas među sobom, ne unosite sjeme razdora, ukinite pritvor Vladici Joanikiju i nikšićkim sveštenicima i ne brukajte se, ne stavljajte anatemu na sebe i potomstvo, jer vam ovo Njegoševa Crna Gora neće zaboraviti.

Medijski centar SNP CG

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.