Категорије
СНП

Saopštenje za javnost OO SNP Nikšić

REPRESIJOM SE SAMO MOŽE PROBUDITI BUNT I PRKOS U NARODU

Režim koji počiva na ortodoksnim pravilima nekih kvazidržavnih organizacija, sinoć se u Nikšiću pokazao u pravom svijetlu, tako da je sada svima jasno koje se vrijednosti promovišu u ispisu nove crnogorske državnosti.

Hapšenjem vladike Joanikija i sveštenika pređen je prag do koga je narod trpio odnarođenu vlast, koja u Crnoj Gori omogućava lagodan i bezbjedan život bjelosvjetskim kriminalcima dok se duhovnost i vjera pravoslavnih žitelja tretira kao dio kriminalnog miljea. Dok Ustavni sud, kupljen stanovima, kreditima i drugim privilegijama, za razliku od država u okruženju, uporno pokušava da ne radi po predloženim inicijativama, o ocjeni ustavnosti NKT o slobodi kretanja i prava na okupljanje, to policija i tužilaštvo preuzimaju ingerencije sudskih instanci.

Ustavno načelo da su „svi pred zakonom jednaki bez obzira na bilo kakvu posebnost ili lično svojstvo“, ostaje samo lijepa želja pošto smo svjedoci o paušalnom postupanju policije i tužilaštva, kad se radi o funkcionerima DPS-a i njihovom procesuiranju kod prekršenih mjera tzv NKT-a.

Zato Opštinski odbor SNP Nikšić poziva vlast da se na vrijeme okane primjene represije prema pravoslavnim građanima i putem demokratskih instrumenata za koje se makar deklarativno zalažu, dijalogom dođu do rešenja koje neće biti remetilački faktor u zemlji.

Represijom se ne može bilo šta postići, osim probuditi bunt i prkos u narodu, i zato poručujemo – samo do tog kamena, preko ćete snositi sve posledice koje mogu nastati.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.