Категорије
СНП

Odbornici u Baru neće učestvovati u radu lokalnog parlamenta dok su Vladika Joanikije i sveštenici u pritvoru

Odbornici Dejan Đurović i Vasilije Lalošević iz kluba DF-SNP u Baru,neće prisustvovati najavljenoj sjednici SO Bar, u znak protesta zbog hapšenja Vladike budimljansko-nikšićkog Joanikija i grupe nikšićkih sveštenika, ali i zbog prekomjere policijske sile i upotrebe hemijskih sredstava protiv golorukog ,vjerujućeg naroda, medju kojima je bilo i male djece.

U trenucima dok se proganjaju najveći crkveni velikodostojnici i ukida pravo desetinama hiljada crnogorskih građana na slobodu vjeroispovjesti, najmanje što možemo da uradimo je da još jednom skrenemo pažnju našim sugrađanima ali i široj javnosti, da ovaj režim klizi u otvorenu diktaturu.

Primjenjuje sankcije i trenira strogoću, protiv naroda koji u ogromnom broju protestuje zbog hapšenja sveštenstva, ali i protiv tzv. Zakona o vjerskim slobodama.

I ovom prilikom im jasno poručujemo da smo odlučni u namjeri da odbranimo našu crkvu i svetinje.

Protivustavni i nakaradni zakon, ispostavilo se, bio je jasan znak da režim hoće da dijeli i zavađa narod, po cijenu sukobljavanja i neprestanog držanja tenzija.

Najnovija zbivanja pokazuju da su otišli i korak dalje i da su spremni radi očuvanja fotelja, da atakuje na goloruki narod. Dok je Vladika sa sveštenicima u pritvoru, nećemo učestvovati u radu lokalnog parlamenta.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.