Категорије
Актуелно

DNP i SNP: Usvojene mjere su klasično „bacanje prašine u oči“ i fingiranje pomoći građanima

Mjere za ublažavanje finansijskih posljedica nastalih usljed pandemije koronavirusa koje su danas usvojene u danilovgradskom parlamentu predstavljaju najobičnije „bacanje prašine u oči“ i fingiranje pomoći građanima, navodi se u zajedničkom saopštenju DNP-a i SNP-a.

Kako su naveli u zajedničkom saopštenju, krupne riječi, velika obećanja, ničim zasluženo sebehvalisanje lokalnih funkcionera u borbi protiv nevidljivih i „vidljivih“ neprijatelja, uobičajena DPS koreografija, i na kraju, očekivano: sve pada na teret naroda!

Umjesto da vladajuća većina, kako dalje navode, prihvati i implementira set ekonomskih mjera koje su još prije gotovo mjesec i po dana predložili i dostavili lokalnom parlamentu opštinski odbori SNP-a i DF-a, što bi podrazumijevalo suštinsku pomoć našim sugrađanima, vlast se odlučila za kozmetiku i šminkanje stvarnosti: „ako zatražite, možda vam odložimo plaćanje pojedinih obaveza.“ Kao da su građani i mali privrednici krivi što nisu mogli ići na posao i obavljati svoje djelatnosti.

Stav DNP-a i SNP-A je da su mala i srednja preduzeća, uslužne djelatnosti, koje uglavnom čine porodični biznisi, pretrpjele velike gubitke i trebalo ih je pomoći ozbiljnim mjerama, sa konkretnijim i većim subvencijama. Posebno je trebalo obratiti pažnju na očuvanje radnih mjesta, jer su, zbog ekonomske krize, koja započinje i koja će se u narednom periodu još više osjećeti, mnoga radna mjesta ugrožena i brojni građani mogu ostati bez posla i bez elementarnih uslova za život, iziričiti su u saopštenju.

Opština je, dakle, bila dužna da na direktan način pomogne likvidnost posustale danilovgradske privrede. Svi oni koji su redovno namirivali svoje obaveze i punili lokalni budžet, zaslužili su da im grad za to vrati i da im se suštinski pomogne da prebrode ovu krizu koju nisu mogli sami da kontrolišu, niti prevaziću, kategorični su odbornici Dragan Bojović i Branislav Ivanović.

Ali, kako to da učini opštinska vlast koja je, i prije pandemije, sasvim devastirala lokalnu privredu i enormno zadužila građane, tako da su najmanje tri naredna opštinska budžeta unaprijed zadužena i pojedena.

Na adekvatnu pomoć i kooperativnost opštine mogu, kao i do sada, računati samo tajkuni bliski vlastima koji treba da im obezbijede još jednu izbornu pobjedu.

Vjerujemo, međutim, da ova vrsta protekcionizma i trgovine voljom birača ovaj put neće proći, te da će imunološki sistem naroda konačno uspjeti da pobijedi sve viruse, kako tjelesne, tako i ove pogubnije, kvazi-patriotske, antiteističke i vlastodržačke, zaključuje se u zajedničkom saopštenju DNP-a i SNP-a.

Izvor: https://volimdanilovgrad.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.