Категорије
СНП

Markoviću, spustite tenzije i uđite u dijalog sa Mitropolijom!

Ne iznenađuje nas još jedno obraćanje premijera bez imalo državničke mudrosti. Umjesto da ponudi neki od načina da se pokuša prevazići najveća državnička kriza kroz koju prolaze građani, premijer je slavodobitno uskliknuo “da se ne plaši litija”.

Socijalistička narodna partija poručuje i ovoga puta premijeru da nema potrebe da se plaši tih predivnih okupljanja, jer su litije nešto najljepše što se u poslednje vrijeme desilo Crnoj Gori. Stotine hiljada građana su demokratski i u miru poslali svijetu najljepšu sliku naše države. A litija će biti, premijeru, budite sigurni, onoga trenutka kad se naša Mitropolija odluči za to, odnosno dok se ne postigne dogovor i povuče nakaradni Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Zaboravljate još nešto, gospodine Markoviću! Ogromno nezadovoljstvo tinja ovom državom, i treba da se plašite jedino gubitka svojih fotelja i privilegija. Vama ističe uskoro mandat i Crnoj Gori mora da svane vašim odlaskom sa vlasti. Jasno je da je narodu dosta ovakvog vladanja, i da želi promjene, kako bi se konačno stvorila pravna, ekonomska i politička sigurnost.

Valjda ste naučili iz međunarodnih kontakata da je smjenjivost vlasti demokratska kategorija. I zato, ne plašite se narodne volje. Trebali bi vas zabrinuti stavovi međunarodnih zvaničnika, koji karakterišu ovu zemlju kao punu korupcije i kriminala. Sramotno je da vašu trenutnu, državničku funkciju isključivo koristite u promotivne svrhe partije kojoj pripadate, jer je očigledno da se nemate nečim posebnim pohvaliti za vrijeme svog mandata. Izgubili ste svaki kontakt sa svojim narodom i sa gnušanjem odbacujemo svaku vrstu prijetnje koja dolazi od vas i vašeg režima.

SNP vas još jednom poziva da spustite tenzije, što prije uđete u dijalog sa Mitropolijom i sklopite sporazum, jer je to stav većinske Crne Gore, koja brani svoje svetinje. Dio te i takve države uvijek će biti naša partija na čelu sa Vladimirom Jokovićem

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.