Категорије
СНП

Purišić brine za svoj imovinski karton, a ne za penzionere

Dragan Vukić, sekretar IO GO SNP CG

Crnogorski penzioneri i oni koji treba to da postanu već mjesecima se nadaju usvajanju Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, vjerujući da su Vlada Crne Gore, odnosno resorno Ministarstvo rada i socijalnog staranja, ozbiljni u namjeri da ovo pitanje konačno počnu da rješavaju.

Međutim, kako kaže stara poslovica da sit gladnome ne vjeruje, tako i ministar Kemal Purišić očigledno ne žuri da se pozabavi ovim problemom. Da ministar brine samo o sebi, te da su mu penzioneri za koje bi trebalo da se bori zadnja rupa na svirali, pokazuje i njegov nonšalantan odnos prema potrebi rješavanja ovog pitanja.

Naravno, Purišić nije svjestan muka koje ima većina penzionera, što se vidi i po njegovom imovinskom kartonu. To što su penzioneri prinuđeni da „žive“ po Monstatovoj statistici sa dva eura dnevno ne tangira ga mnogo.

Socijalistička narodna partija Crne Gore traži odgovor u ime svih onih koji primaju minimalnu penziju i onih koji treba da idu u penziju, a čekaju ministra, Vladu i skupštinsku većinu da usvoje propis kojim bi im se omogućilo samo ono što su zaradili.

Za razliku od privilegovanih funkcionera vlasti, naši penzioneri ne traže ni stanove, ni stambene kredite, već samo ono za šta su radili cijelog života i što bi trebalo da im sleduje u svakoj pravno uređenoj državi. Naša država je Ustavom dodatno definisana kao država socijalne pravde, ali jasno je da dok je trenutna garnitura na vlasti taj pojam će ostati samo mrtvo slovo na papiru.

Pozivamo ministra Purišića da više ne odugovlači i ne čeka momenat najpovoljniji za vladajuću koaliciju, već da uradi ono za šta je zadužen i za šta je dobio mandat od građana.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.