Категорије
СНП

SNP o potezima ministra prosvjete

ŠEHOVIĆ NEDOSTOJAN FUNKCIJE KOJU OBAVLJA

Jučerašnji nastup ministra prosvjete Crne Gore još jednom potvrđuje našu tezu da je Damir Šehović nedostojan funkcije koju pokriva.

Ranija zapošljavanja direktora po partijskoj liniji, namjerno izbjegavanje da se jezik nazove onako kako piše u Ustavu, otimačina Univerzitetskog centra u Beranama, samo je dio „poduhvata“ po kojima će ostati upamćen isključivo kao partijski poslušnik, a nikako ministar crnogorske prosvjete i nauke.

Sjetimo se samo činjenice da je svojim ćutanjem, u stvari podržao prijeteći govor predsjednika skupštinskog odbora za prosvjetu, poslanika Novovića, za vrijeme trajanja predivnih litija, na kojima su učestvovali brojni prosvjetni radnici, njihovi djaci i naša djeca. Da ne govorimo o skandalu prepisivanja obrazovnih programa, kada je morao da podnese ostavku.

Socijalistička narodna partija i ovoga puta najoštruje osuđuje krajnje neprofesionalno postupanje ministra prosvjete. Sa jedne strane, niti jednom riječju ne osuđuje prizemno javno komentarisanje direktorice cetinjske gimnazije, koja progoni u Srbiju sve što nije dukljansko, a sa druge strane otvoreno uručuje otkaze onima koji dobijaju nagrade za rad, zagovaraju istinitu sliku Crne Gore i istorijske činjenice naše države. Zaboravlja Šehović da i sinoćnji poraz DPS-a i SD-a u Budvi predstavlja novu pobjedu demokratije i šalje poruku da politika sile, ucjena i partijskog zapošljavanja na prvim narednim izborima doživljava svoj kraj i u Crnoj Gori.

Poručujemo ministru da će poslije narednih izbora, kad SNP sa svojim kolegama iz opozicije dođe na vlast, institucije raditi bez naloga i diktata bilo koje političke partije, te da neće biti nedodirljivih, kao što neće biti onih iznad zakona. SNP će, sa ostatkom opozicije biti dio neke nove Crne Gore, koja neće gaziti svoje njegoševsko ime i istoriju.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.