Категорије
СНП

Brojne afere gradske uprave opterećuju podgoričane

Bogdan Božović, odbornik SNP CG u Skupštini Glavnog grada

Na početku mandata aktuelni gradonačelnik je konstatovao da je gradnja u Podgorici imala i neke negativne posledice po životnu sredinu. Inicijativa o zabrani gradnje na brdu Gorica od strane gradske uprave prema nadležnom ministarstvu je upućena tek ove godine i to nakon što je jedan dio brda devastiran.

Možemo vidjeti i na primjeru dijela prostora oko brda Ljubovic koliko gradska uprava iskreno vodi računa o planskoj gradnji. S obzirom na broj zaposlenih u lokalnoj administraciji nemoguće je da nema stručnjaka iz te oblasti koji bi ukazali na propuste. Žmurenje ili bježanje od problema od strane predstavnika vlasti neće doprinijeti rješavanju istih.

Na Zabjelu su započeti radovi rekonstruisanja određenih ulica, pa smatramo da bi bilo korisno objasniti građanima tog dijela grada zašto su ih prethodne administracije, na čijem čelu se nalazio kadar DPS-a, obmanjivale da će rekonstruisati ulicu Vojislavljevića.
Aktuelna gradska uprava je na odborničko pitanje SNP-a odgovorila da je taj projekat preskup, pa je teško povjerovati da prethodne gradske uprave nijesu imale uvid u troškove tog projekta. Logičan zaključak je da je to bio sam jedan od predizbornih trikova vladajuće partije.

Odbornici SNP-a su u gradskom parlamentu postavili i pitanje da li je u mjestu Zagorič, u ulici koja se nalazi pored groblja predviđeno neko saobraćajno rješenje koje bi olakšalo saobraćaj za vozače i pješake. Dobili smo šturi odgovor bez datuma kada bi mogli očekivati početak radova na rekonstruisanju te ulice.

Intenzivniji radovi na terenu u poslednje vrijeme su posledica primicanja datuma održavanja parlamentarnih izbora. Rekonstruisanje određenog broja ulica ne prelazi novčani iznos koji će Glavni grad, tj. građani Glavnog grada, morati da isplate firmi KIPS. Uvjereni smo da će na sledećim izborima naši sugrađani izabrati odgovorniju vlast, neopterećenu aferama iz prethodnog perioda koja će raditi u njihovom interesu.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.