Категорије
СНП

Predsjednik SNP CG Vladimir Joković u izjavi za Antenu M

BEZ POSREDOVANJA MEĐUNARODNE ZAJEDNICE TEŠKO ĆE SE POSTIĆI DOGOVOR O SLOBODNIM I FER IZBORIMA

Bez posredovanja međunarodne zajednice teško je postići dogovor oko fer i slobodnih izbora, ocijenio je za Antenu M lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković.

Podsjetimo, na sastanku na koji je predsjednik Skupštine Ivan Brajović pozvao predsjednike parlamentarnih partija, predstavnici opozicije nijesu se pojavili.

Razlog neodazivanja SNP-a na poziv Brajovića je, kako kaže Joković, uvjerenje da na sastanku ne bi bio postignut nikakav dogovor.

Joković smatra da su teme razgovora trebalo unaprijed da budu pripremljene.

Brajović je, kako kaže, trebalo i ranije da zakaže sastanak a ne u cajtnotu izbora.

„Brajović nije sazivao sastanak ni kad je vidio aferu Koverta niti afere u sudstvu, a mogao je tada jer je znao da su te pare potrošene za kupovinu glasova i da je to dovelo u pitanje legitimitet i Vlade i samog Brajovića kao predsjednika Skupštine i Skupštinu. Svi dobro znamo kakav je bio odnos Brajovića i prema Zakonu o slobodi vjeroispovijesti. Svi znamo šta je taj zakon izazvao u Crnoj Gori i to je bio ogroman razlog da pozove sve lidere da razgovaramo i promijenimo zakon kako bi i naša SPC dobila isti status i potpisala temeljni ugovor kao i druge tradicionalne vjerske zajednice u Crnoj Gori“, kazao je Joković za Antenu M.

Joković smatra da je bez posredovanja međunarodne zajednice između vlasti i opozicije, teško postići dogovor oko fer i slobodnih izbora.

„Ako bi bilo posredovanja međunarodne zajednice, ako bi mi vidjeli da možemo doći u situaciju da se dogovorimo da budu izbori fer i pošteni, da svi priznamo rezultate tih izbora, da vidimo i poslije izbora šta raditi sa ovakvom ekonomskom situacijom u Crnoj Gori, SNP bi se takvim sastancima rado odazvao“, kazao je Joković.

Iz Demokratske Crne Gore su nam na pitanje zbog čega nijesu došli na razgovor sa Brajovićem, te na koji format razgovora sa predstavnicima vlasti bi pristali, kratko odgovorili da su sve saopštili u prethodnih godinu te da nemaju šta da dodaju.

Izvor: Antena M

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.