Категорије
СНП

SNP nastavlja sa obilaskom svojih odbora, danas druženje u Tološima

NEKA ĐUKANOVIĆ O IZBORIMA KOJE SAM ORGANIZUJE RAZGOVARA SA SAMIM SOBOM

Socijalistička narodna partija Crne Gore nastavlja sa jačanjem svoje partijske infrastrukture. Danas je u mjesnoj zajednici Tološi organizovani druženje članova mjesnog odbora a gosti Tološana su bili predsjednik SNP-a Vladimir Joković, potpredsjednici Dragan Ivanović i Dragoslav Šćekić, kao i član Predsjedništva Miomir Vojinović.

U obraćanju prisutnima, govoreći o pozivu Mila Đukanovića na razgovor o terminu parlamentarnih izbora, predsjednik Joković je, između ostalog rekao: “Niko iz SNP-a neće razgovarati sa čovjekom, koji sebe naziva predsjednikom države. Đukanovića interesuje samo gola vlast, ni najmanje mu nije stalo do građana i svoje države, i najveći je krivac što je Crna Gora na ivici ekonomskog, socijalnog i političkog haosa. On nas može samo uvući u još dublju krizu. Čovjek, koji je stvorio duboke podjele, unio razdor među svoje građane, a ovih dana ruši naše crkve i svetinje, ne zaslužuje poseban komentar jer njegov poziv predstavlja najobičniju farsu. Čak je i pandemiju kovida 19 iskoristio za nastavak svoje represivne politike prema neistomišljenicima, hapseći nedužne građane, sveštenike i sve one koji ne žele da se povinuju njegovoj pogubnoj politici.”

Sa skupa je još poručeno da je Milo Đukanović „izgubio i politički legitimitet, o čemu govore i svakodnevni izvještaji sa relevantnih međunarodnih adresa, koji podvlače neodrživost ovakvog funkcionisanja države i ističu da se veliki broj državnih institucija godinama nalazi u v.d. stanju, što je zaustavilo evropski put Crne Gore”.

SNP CG smatra da su, s obzirom na trenutne izborne uslove, nikakve šanse da se izrazi realna i stvarna izborna volja birača, odnosno velika prednost opozicije. Zbog svega navedenog, smatramo da je za demokratske i fer izbore itekako potrebna pomoć Evropske unije i međunarodnog faktora. Sigurni smo da na takvim izborima DPS ne može opstati na vlasti. Smjena aktuelne vlasti je osnovni uslov za izlazak iz krize i napredak države. Zato će SNP nastaviti bezuslovno zalaganje za objedinjavanje svih političkih snaga koje žele promjene u Crnoj Gori.

Na kraju, poručujemo Milu Đukanoviću, kao čovjeku prošlosti, da mu je ostala jedina mogućnost da o izborima koje organizuje razgovara sam sa sobom. Dosta je bilo političke farse i lažne demokratije.

SNP CG će nastaviti sa partijskim aktivnostima i obilaskom svojih mjesnih odbora.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.