Категорије
Друштво

ЗВАНИЧНО: Црна Гора неће угостити свјетског шампиона Новака Ђоковића – Адриа Тур се неће играти у ЦГ

Изазова је било више, почев од чињенице да грађани Србије нису на списку Института за јавно здравље Црне Горе и самим тим не можемо да путујемо у Црну Гору. Надали смо се да ће ова мјера бити промијењена, али то се још није десило. То је непремостива препрека јер је број чланова нашег тима велики, а без њих нисмо у могућности да све техничке детаље беспрекорно спроведемо

Црна Гора и званично неће бити домаћин Адриа Тура, потврдио је Ђорђе Ђоковић, директор турнира.

Црна Гора је Новака Ђоковића, Григора Димитрова и остале звијезде требало да угости 27. и 28. јуна.

“Недејљама уназад смо покушавали да пронађемо начин да све организујемо и приредимо спектакл за све љубитеље спорта. Изазова је било више, почев од чињенице да грађани Србије нису на списку Института за јавно здравље Црне Горе и самим тим не можемо да путујемо у Црну Гору. Надали смо се да ће ова мјера бити промијењена, али то се још није десило. То је непремостива препрека јер је број чланова нашег тима велики, а без њих нисмо у могућности да све техничке детаље беспрекорно спроведемо. Наша идеја је била да играмо на шљаци која би само за ту прилику била увежена и постављена на атрактивној локацији у једном од приморских градова, као и да све пратеће детаље – трибине, конструкције и друге елементе донесемо и поставимо, а све због строгих стандарда који пратимо”, истакао је брат првог тенисера свијета.

Одлука да се турнир откаже донијета јер није било времена да се до 27. јуна све организује на прави начин.

“Уз све то било је потребно да организујемо долазак судија, линијских судија, пратећег особља, бројних стручних лица. Такође, треба знати да су и други бројни детаљи везани за организацију једног оваквог догађаја, а које немамо на располагању у Црној Гори и то отежава приређивање ’Адриа Тоур’ на очекиваном нивоу. Али, то једноставно сада није могуће и зато смо одлучили да донесемо одлуку о отказивању турнира у овој држави, јер времена за чекање више немамо. Увјерени смо да ће се прилике промијенити и да ће у неком наредном периоду Црна Гора бити наш домаћин. Молимо све актере да се уздрже од политизације ове одлуке јер тиме само наносимо штету не само спорту, већ и нашој идеји да промовишемо добре вриједности, фер плеј, хуманитарни рад и заједништво у читавом региону” изјавио је Ђорђе Ђоковић, директор Адриа Тоура, а преноси Спорт Клуб.

Адриа Тур почео је данас у Београду, наставиће се сљедећег викенда у Задру, а у јулу ће се играти у Бањалуци и Сарајеву.

Izvor; https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.