Категорије
СНП

Vlastima je trebala korona da shvate da se opstanak države ne može zasnivati samo na turizmu

Svjetska pandemija smrtonosnog korona virusa i nezabilježena kriza koju je ona izazvala bili su potrebni crnogorskim zvaničnicima da shvate da turizam nije dovoljan za opstanak države, već da je potrebno pokrenuti i neke druge grane privrede.

Tako je ministarka ekonomije najavila da će se ubuduće ulagati i u poljoproprivredu i industriju, kako bi se obezbijedila održivost crnogorske ekonomije. Najavljujući treći paket mjera pomoći privredi, gospođa Sekulić je propustila da kaže da se na njega čeka već mjesecima, te da su prva dva paketa bila nedovoljna da u potrebnoj mjeri pomognu ugroženim sektorima i preduzetnicima.

Kakvo je stanje u državi poznato je svakom građaninu, osim pripadnicima vlasti koji odavno ne dijele našu surovu stvarnost. Preko 40.000 nezaposlenih na biroima rada, desetine hiljade ljudi koji rade za platu od 250 eura, ogroman broj penzionera čije penzije ne prelaze 200 eura, minimalna zarada koja je do skoro bila najniža u regionu, prosječna zarada koja je godinama unazad na istom nivou, propala preduzeća i fabrike, javni dug koji je prešao granicu od 80 odsto BDP-a čime smo zašli u opasnu zonu zaduženja, izvoz koji se ne može porediti sa uvozom, auto-put čija izgradnja uveliko kasni i ne vidi se njen završetak, su karakteristike naše sadašnjice. I nije to posledica pandemije korona virusa, već tridesetogišnje vladavine DPS-a koja je opustošila Crnu Goru teže od bilo kakve pošasti.

Zbog toga, dvolična najava vlastodržaca da će se raditi na pokretanju proizvodnje i smanjenju zavisnosti od turizma usled pandemije korone predstavlja klasičnu zamjenu tezu i pokušaj ubjeđivanja građana da su svi naši problemi posledica globalnog problema koji je uzdrmao svijet, a ne akumuliran zbir grešaka, propusta, nerada i nepočinstava vlasti.

Socijalistička narodna partija Crne Gore će nastaviti da razobličava stvarni karakter vladajuće strukture i sva njena nedjela, a sigurni smo da su građani potpuno svjesni stanja u koje ih je ona dovela i da joj više neće dozvoliti da im prodaje šarene laže.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.