Категорије
Друштво

Opština Herceg Novi i NVO Nasa akcija / NGO Our action zajedno u projektu


Jačanje svijesti o upravljanju otpadom i uključivanje mladih 

Opština Herceg Novi i nevladina organizacija “Naša akcija“ od danas i zvanično sarađuju na projektu “YOUth Drive – Program za jačanje svijesti o pravilnom upravljanju otpadom i osnaživanje donosilaca odluka za preduzimanje akcija”. Sporazum o saradnji potpisali su predsjednik Opštine Stevan Katić i voditeljica projekta Patricija Pobrić, koji su tim povodom razgovarali o aktivnostima na samom projektu i benefitima koje donosi partnerstvo lokalne uprave i nevladinog sektora.

Herceg Novi će zahvaljujući ovom projektu dobiti osam kontejnera i sabirne kante za elektronski otpad, koje će biti uručene preduzeću “Čistoća”. Osim toga, biće organizovane edukativne aktivnosti za mlade.

Sastanku su, pored Katića i Pobrić, prisustvovali potpredsjednica Opštine Danijela Đurović, šefica Kancelarije za međunarodnu saradnju Simonida Kordić i direktor preduzeća ”Čistoća” Vladimir Arsić.
Prisutni su izrazili zadovoljstvo uspostavljenim partnerstvom, koje je zasnovano na zajedničkim ciljevima u oblasti ekologije, jačanja aktivizma i volonterizma mladih.

Projekat “YOUth Drive” čiji nosilac je NVO “Naša akcija” većim dijelom je sufinansiran od strane Evropske komisije, a odobren je po pozivu “EuropeAid” u okviru Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Projekat se realizuje u tri grada Boke – Herceg Novom, Kotoru i Tivtu, kao i opštinama Grude, Ljubuški, Posušje i Široki Brijeg u Bosni i Hercegovini. Ukupna vrijednost projekta je 279.200 eura.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.