Категорије
Актуелно

Sveštenici Šljivančanin i Ćalić na slobodi

Šljivančanin je uhapšen sinoć nakon litije u Podgorici, a tužiteljka Jelena Protić, ranije danas odredila mu je zadržavanje do 72 sata. Ona je danas nakon saslušanja odredila pritvor i Ćaliću, koji je uhapšen nakon litije u Danilovgradu

Sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) Mirčeta Šljivančanin i Željko Ćalić pušteni su večeras iz policijskog pritvora odlukom sudija za istragu. Oni su prihvatili žalbe njihovih branilaca.

Šljivančanin je uhapšen sinoć nakon litije u Podgorici, a tužiteljka Jelena Protić, ranije danas odredila mu je zadržavanje do 72 sata. Ona je danas nakon saslušanja odredila pritvor i Ćaliću, koji je uhapšen nakon litije u Danilovgradu.

Po izlasku iz zgrade danilovgradske policije sveštenik Ćalić kazao je da mu je drago što je opet sa svojim narodom.

„Nastavljamo bitku, nema nazad. Ovo su neke civilizacijske metode, da kada se nešto prekrši moraš da odgovaraš, ali, imamo jače motive – da branimo svetinje“, kazao je Ćalić okupljenim vjernicima.

Željko Ćalić
Željko Ćalićfoto: Jelena Jovanović

Šljivančanin je za „Vijesti“ rekao da se „bore protiv svakog zla“.

„Sudija za istragu Nenad Vujanović uvažio je žalbe mojih branilaca na odluku o zadržavanju i sada sam slobodan… Mi se borimo protiv svakog zla, pa i ovog koje je ovaj Zakon donio, pa i doveo do toga da sveštenici budu zatvarani“.

On se zahvalio svima koji su mu pružili podršku: „Mitropolitu, sveštenstvu, pravnicima i naročito vjernom narodu, kom sam neizmjerno zahvalan i predstavlja mi izuzetno zadovoljstvo što sam sveštenik toga naroda. I naravno, ne damo svetinje“ , rekao je on.

Sveštenstvo, njih više desetina i građani okupili su se ranije večeras ispred zgrade Centra bezbjednosti (CB) u Podgorici u znak protesta zbog hapšenja Šljivančanina.

Takođe, i u  Danilovgradu u znak protesta zbog hapšenja sveštenika Ćalić okupilo se više desetina građana ispred zgrade danilovgradske policije.

Izvor: https://www.vijesti.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.