Категорије
Актуелно

ИА, ЦИН, ЦГО и Медиа центар: ЕУ да упозори Ђукановића и Марковића због данашњег понашања Владе и полиције у Будви!

„Позивамо Европску Унију да упути снажно упозорење предсједнику Црне Горе Мила Ђукановића и предсједнику Владе Црне Горе Душку Марковићу на непримјерено мијешање Владе и полиције у политичка питања и послове локалне самоуправе“, стоји у заједничком саопштењу

Данашњу бруталност црногорске полиције у Будви осудили су Институт алернатива (ИА), Центар за истраживачко новинарство (ЦИН), Медиа центар и Центар за грађанско образовање (ЦГО).

У саопштењу које су потписали предсједник Управног одбора ИА Стево Мук, предсједница ЦИН-а Милка Тадић-Мијовић, директор Медиа центара Горан Ђуровић и директорка ЦГО-а Далиборка Уљаревић апеловано је да се притворени пусте на слободу, а полиција и тужилашто да се не укључују у рјешавање правне и политичке кризе у локалној самоуправи Будве.

„Апелујемо да се притворени пусте на слободу, а полиција и тужилашто да се не укључују у рјешавање правне и политичке кризе у локалној самоуправи Будве. Позивамо надлежни суд да хитно одлучи у одговарајућим предметима који се налазе пред овим судом. Очекујемо да се у вези са поступањем полиције отворе поступци пред свим надзорним и контролним механизмима рада полиције. Полиција у демократском друштву не смије бити злоупотријебљена за интересе једне политичке групације“, наводи се у заједничком саопштењу које је достављено нашем порталу.

Потписници апела су позвали ЕУ да упути снажно упозорење предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу и предсједнику Владе Душку Марковићу на непримјерено мијешање Владе и полиције у политичка питања и послове локалне самоуправе.

„Осуђујемо упад јединица полиције у зграду Општине Будва, насиље и хапшења општинских функционера, службеника и грађана. Позивамо Европску Унију да упути снажно упозорење предсједнику Црне Горе Мила Ђукановића и предсједнику Владе Црне Горе Душку Марковићу на непримјерено мијешање Владе и полиције у политичка питања и послове локалне самоуправе“, закључено је у саопштењу.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.