Категорије
СНП

Puč u Budvi je najveća sramota u istoriji crnogorskog parlamentarizma

Dragana Stanišić, šefica Kluba odbornika SNP CG u SO Herceg Novi

U znak solidarnosti sa kolegama iz Budve za danas zakazana sjednica SO Herceg Novi prekinuta je uz javnu osudu svih odborničkih klubova.

OO SNP Herceg Novi izražava zgražavanje nad jutrošnjim postupcima policije i nasilničkim pokušajima prekrajanja izborne volje građana Budve putem političke korupcije. Nezapamćena brutalnost policije koja je jutros uhapsila legalno rukovodstvo Opštine Budva je za najveću osudu cijelog civilizovanog svijeta i poslednja opomena da svi slobodnomisleći ljudi moraju stati u odbranu parlamentarizma i demokratije u Crnoj Gori.

U ne tako davnoj prošlosti imali smo prilike da se sretnemo sa istim scenarijem u Nikšiću i Andrijevici. Podsjećamo i na 2014. godinu kada je DPS isti scenario sproveo u Herceg Novom i pokušao preuzimanje vlasti političkom korupcijom kada je četvoro naših odbornika preveo u svoje redove. Na njihovu žalost, naum im nije uspio jer je jedan od tih odbornika zbog jasnog kršenja zakona o antikorupciji ostao bez odborničkog mandata.

Kolika je žeđ DPS-a za foteljama govori i to što pokušavaju da otmu vlast u Budvi svega dva mjeseca uoči izbora. Jutrošnji napad policije na legitimne rukovodioce i vlast u Budvi, kao i sramno ponašanje državnih organa koji su zarobljeni od strane DPS-a i koji isključivo politički motivisani vrše puč u Budvi, predstavljaju vrijeđanje zdravog razuma i SNP Herceg Novi će to bezrezervno isticati kao primjer najveće sramote u istoriji crnorgorskog parlamentarizma.

Sada će vlast u Budvi, ukoliko građani to dopuste, vršiti oni koji su spremni da kupuju glasove i duše, da rasprodaju imovinu koju su naši preci s mukom sticali i da kradu ono što je preostalo. Potkupljeno pravosuđe i policija treba da kroje kapu građanima, od kojih veliki broj radi za 250 eura mjesečno, dok privilegovani pojedinci grade kuće vrijedne milione eura, kćerka ministra nosi torbice koje bi mogle da riješe stambeno pitanje jedne porodice, a država pokušava da na svaki način iznudi od građana još neki cent.

Umjesto da pomaže, izgrađuje, proširuje i restaurira, grupacija predvođena DPS-om ruši vlast u Budvi i Kotoru, ruši svetinje, te ograničava okupljanje građana koji, nezadovoljni načinom na koji pokušava da se riješi crkveno pitanje u Crnoj Gori, žele da dignu svoj glas protiv nepravde.

Mnogo je onih koji su umislili da su bogovi, a zaboravili da nas ima više nego dovoljno da odbranimo Crnu Goru i da vratimo sve što nam je oteto. Ukoliko misle da su odnijeli pobjedu u Budvi i time još jednom porazili narod i demokratiju, uvjeravamo ih da se varaju i da ćemo do kraja insistirati na poštovanju narodne volje građana, zakona i Ustava Crne Gore.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.