Категорије
Актуелно

Прогон свештенства СПЦ: О. Саши Јањићу уручено рјешење о депортацији, до 25. јуна мора да напусти земљу!

„Разлог депортације што мој клијент нема радну дозволу, а да ли очекујем да се овакво рјешење уручи и осталим свештеницима у Пљевљима? На жалост очекујем“, нагласио је адвокат Мићковић и истакао да по рјешењу Јањић након што напусти Црну Гору нема право повратка у року од годину дана

Протојереју стафврофору, намјеснику пљеваљксом Саши Јањићу уручено је рјешење о депортацији. У рјешењу се наводи да Јањић мора да напусти Црну Гору у року од седам дана, казао је његов адвокат Јосиф Мићковић.

„Рјешење урађено по хитном поступку, а на ово рјешење имамо право жалбе које ћемо искористити“, казао је Мићковић.

„Разлог депортације што мој клијент нема радну дозволу, а да ли очекујем да се овакво рјешење уручи и осталим свештеницима у Пљевљима? На жалост очекујем“, нагласио је адвокат Мићковић и истакао да по рјешењу Јањић након што напусти Црну Гору нема право повратка у року од годину дана.

Пројереј ставрофор Саша Јањић захвалио се присутним грађанима на подршци и захвалио се службеницима Граничне полиције на коректном понашању приликом вођења поступка, који је трајао висе од три сата.

„Захваљујем се Слађану Драгашевићу и Слађани Потпара, који су били висе него коректни приликом вођења поступка. Све вас позивам у порту цркве Свете Петке и у недјељу 21. јуна на литију од 20 чаосова. Недамо светиње“, казао је Јањић и најавио да ће искористити право жалбе.

Присутни свештеници у изјави за Пв портал казали су да ни они не знају колико су пута тражили радну дозволу у зграду граничне полиције, али је никада нису могли добити. Они су истакли да су минимум педесетак пута, ако не више боравили у зграду тражећи разне дозволе, пријаве боравка, али поједини за више од 20 године радну дозволу нису могли добити.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.