Категорије
СНП

Pažin i Medenica da prestanu da vrijeđaju zdrav razum građana

Dragan Vukić, sekretar IO GO SNP CG

Prava tragikomična komunikacija odvija se ovih dana na relaciji ministar pravde – predsjednica Vrhovnog suda. Dok Zoran Pažin pokušava da privoli predsjednike sudova koji obavljaju više od dva mandata da se povuku i otvore prostor za ispunjavanje kriterijuma za ulazak u EU i omoguće poštovanje i adekvatnu primjenu Ustava i zakona ove države, Vesna Medenica se žali na neprimjeren pritisak izvršne vlasti na sudstvo.

Potrebno je da se Pažin konačno dogovori sa svojim šefovima da li je Medenica neustavno po treći put izabrana na funkciju predsjednice Vrhovnog suda ili, ako je moguće, da to usaglasi sa njom lično, kako bismo poštedjeli građane ove igre gluvih telefona koja vrijeđa zdrav razum. S obzirom da su oboje pravnici, bilo bi dobro da pojasne građanima član 124 Ustava i dogovore se napokon oko njegovog tumačenja.

Socijalistička narodna partija Crne Gore podsjeća da je i sam ministar Pažin dao glas i bio saučesnik u neustavnom izboru Medenice, odnosno da je dao svoj pristanak na flagrantno kršenje Ustava, zbog kojeg sada dobijamo kritike iz EU. Pozivamo ministra Pažina da kaže da li je njegov najnoviji istup naknadna pamet, pokušaj dodvoravanja međunarodnoj zajednici ili rezultat nezadovoljstva njegovih šefova.

Kako god bilo, Crna Gora više nema vremena, snage ni energije za ovakve akrobacije i prepucavanja funkcionera koji u jagmi za foteljama i privilegijama ne vide kakvu pustoš ostavljaju za sobom.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.