Категорије
СНП

Umjesto što napada crkvu i vjernike Veljović da radi svoj posao

Još jedan atak na pravoslavne vjernike, Mitropoliju crnogorsku-primorsku i mirne litije koje se organizuju u brojnim gradovima Crne Gore stigao je sa visoke državne adrese. Ovog puta direktor policije ostrvio se na narod i jedinu kanonski priznatu crkvu upoređujući krsne hodove, neviđene ne samo u Crnoj Gori, već i u svijetu, sa povampirenim četničkim i desničarskim pokretima.

Da ne znamo ko je Veselin Veljović, zabrinuli bismo se zbog ovakvih kvalifikacija. Međutim, od čovjeka koji je spreman na sve da bi sačuvao poslednji diktatorski režim u ovom dijelu svijeta i koji radi sve osim onoga za šta je plaćen, a to je da brine o bezbjednosti i dobru građana, ništa bolje ne možemo očekivati.

Čovjek koji naređuje hapšenje građana zbog objava na društvenim mrežama, koji hapsi sveštenike i kažnjava ih drakonskim kaznama dok istovremeno starlete prolaze sa mnogo manjom štetom, čija policija učestvuje u rušenju manastirskih konaka i nelegalnom preuzimanju vlasti u opozicionim opštinama gdje grubo i brutalno demonstrira silu prema političkim neistomišljenicima, ne može sebi dati za pravo da se bavi ocjenama društvenih procesa u Crnoj Gori, niti mu to pripada.

Nakon brutalnog gaženja ostataka demokratije prije nekoliko dana u Budvi, crnogorsko društvo „počašćeno“ je i izvještajem Fridom Hausa u kojem se ukazuje da su korupcija i nepotizam u Crnoj Gori i dalje rasprostranjeni, a da skromni napori vlasti da se bave ovim problemom nisu urodili plodom. Crna Gora, navodno zemlja lider u regionu u procesu pristupanja Evropskoj uniji, ocijenjena je kao djelimično slobodna zemlja, a loše ocjene je dobila i zbog Veljovićeve policije, koja sve više postaje suprotnost onome što bi trebalo da bude policija u savremenom demokratskom društvu.

Socijalistička narodna partija Crne Gore poziva Veselina Veljovića da se ostavi dnevne politike, izigravanja istoričara i političara i pokušaja da se dodvori šefu režima i da radi ono što mu pripada po Ustavu i zakonima Crne Gore, a za šta prima platu od naših građana. Umjesto dolivanja ulja na vatru, bilo bi bolje da doprinese smirivanju tenzija u našem društvu i prevazilaženju podjela koje ga tako dugo opterećuju.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.