Категорије
СНП

SNP je pravi izbor za mlade ljude u Crnoj Gori

Damjan Vujović, Asocijacija mladih SNP Podgorica

Mladi ljudi u Crnoj Gori odavno nemaju svijetlu perspektivu. Ogroman broj mladih napustio je našu državu i otišao u inostranstvo, u pokušaju da pronađu svoje mjesto pod suncem i parče hleba. Poseban egzodus dešavao se u vrijeme prije proglašenja pandemije korona virusa, sa olakšavanjem odlaska u zapadne zemlje, a posebno u Njemačku.

Pandemija je nakratko zaustavila ovaj trend, ali sasvim je sigurno da će ponovno otvaranje granica dovesti do slične, ako ne i još gore situacije. Naročito je važno naglasiti da su mnogi građani koji su bili zaposleni sada takođe ostali bez posla, što dodatno otežava stanje u našoj zemlji koja ekonomski stoji sve gore.

Izražena korupcija, nepotizam i protekcionizam ne dozvoljavaju našim mladim ljudima da dođu do izražaja, pa i pored zavidnog uspjeha na fakultetima, oni ostaju bez zaposlenja u struci ili su prinuđeni da rade poslove koji nemaju nikakve veze sa onim za šta su se školovali. Ne treba posebno naglašavati da su mjesta u državnim organima rezervisana za odane partijske kadrove vladajućih stranaka, dok oni za koje se sumnja da ih ne podržavaju tamo ne mogu ni da privire.

Zbog ovih, ali i mnogih drugih razloga, Socijalistička narodna partija Crne Gore je pravi izbor za mlade ljude koji žele bolju budućnost za sebe i svoje porodice. Samo hrabro, istrajno i odlučno djelovanje, onako kako to SNP radi već 22 godine, garant je sigurnih promjena nabolje, koje su tako potrebne našem društvu.

Vizija jedinstvenog opozicionog djelovanja, koju već duže vrijeme zagovara SNP, najbolji je način pružanja jasnog odgovora DPS-u i svemu onome što on predstavlja. U tom smislu, krajnje je vrijeme da svi koji žele dobro Crnoj Gori stanu rame uz rame, da sve razlike ostavimo po strani i da stvorimo slobodnu, demokratsku i sigurnu zemlju za sve naše građane.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.