Категорије
Актуелно

Новски ватрогасци осуђују привођење колега из Будве

„Зато им данас пружамо пуну подршку и указујемо на неразумност и опасност оваквог поступања од стране државних органа. У случају да због данашњих скандалозних дешавања буде угрожена безбједност макар и једног јединог грађанина Будве, Служба заштите и спашавања Херцег Нови и добровољна ватрогасна друштва са територије нашег града биће на располагању да интервенишу и помогну колегама из Будве“, закључили су

Служба заштите и спашавања Општине Херцег Нови најоштрије осуђује данашње привођење седам колега из Службе заштите и спашавања Општине Будва од стране посебне јединице Управе полиције.

Ватрогасци који ризикују своје животе за спас других на овај начин су понижени и онемогућени да обављају своју дужност. Блокирањем будванске Службе заштите и спашавања директно је угрожена безбједност грађана Будве, али и доводен у питање систем реаговања у хитним ситуацијама у цијелој Боки Которској„, саопштили су новски ватрогасци.

Они су казали да су више пута имали прилику да се, у ситуацијама када су били угрожени људски животи, увјере у храброст, спемност и часност колега из Будве.

Зато им данас пружамо пуну подршку и указујемо на неразумност и опасност оваквог поступања од стране државних органа. У случају да због данашњих скандалозних дешавања буде угрожена безбједност макар и једног јединог грађанина Будве, Служба заштите и спашавања Херцег Нови и добровољна ватрогасна друштва са територије нашег града биће на располагању да интервенишу и помогну колегама из Будве„, закључили су.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.