Категорије
Актуелно

Лијешевић напушта савјет за културу града Будве: Презирем окупаторску власт у Будви и снажно подржавам борбу грађана за слободу

Он је у писму Предрагу Зеновићу, пресједнику савјета истакао да је револтиран окупацијом нашег града од стране парадржавних и параполицијских елемената, а под контролом и допуштењем државних органа као и владе Црне Горе, те је из тог разлога поднио оставку

Режисер Борис Лијешевић, професор на Академији умјетности у Новом Саду који је из Будве, дао је оставку на чланство у Савјету за културу града Будве.

Он је у писму Предрагу Зеновићу, пресједнику савјета, истакао да је револтиран окупацијом нашег града од стране парадржавних и параполицијских елемената, а под контролом и допуштењем државних органа као и владе Црне Горе, те је из тог разлога поднио оставку.

Снажно подржавам грађане Будве и њихову и нашу борбу за слободу, достојанство, за изборну вољу, за владавину права а на крају и за поштовање устава Црне Горе као и за саму Црну Гору коју су моји стричеви и дједови бранили и од италијанских фашиста у другом свјетском рату, али и још много пута кроз историју. На жалост данас смо и ми свједоци једне модерне квазидемократске окупације мада се већ чинило да тај начин опхођења припада прошлости„, рекао је Лијешевић.

Он је истакао да „окупаторску власт у Будви презире свим својим бићем и против тих нечасних људи чијих ће се поступака и њихова дјеца једном стидјети, против тих кукавица који се сакривају иза силе пендрека, прогона, хапшења, увијек ћу се борити“.

Према његовим ријечима, у атмосфери страха коју је окупаторска власт уз помоћ знаних и незнаних, државних и парадржавних батинаша успоставила, културе нема и не може бити.

Стога ја излазим из овог тијела, не због племенитих и стручних људи који то тијело чине већ не желим да помажем окупаторску власт сачињену при том од неталентованих, недаровитих креатура који овакав један савјет за културу не завређују. У нади да ћемо у слободној Будви поново бити у прилици да започнемо овај пројекат, поздрављам вас„, закључио је Лијешевић у свом писму.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.