Категорије
СНП

Đukanović je ovog puta prinuđen da kupuje sopstvene glasače

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica već duže vrijeme sprovodi aktivnosti u susret parlamentarnim izborima, koji su zakazani za 30. avgust. Iako se po prvi put održavaju u sred ljeta, kad im vrijeme nije, kao i u doba nazapamćene epidemije korona virusa koja je i u našoj zemlji izazvala brojne probleme, Socijalistička narodna partija Crne Gore predano radi kako bi se na izborima odnarođena vlast predvođena DPS-om konačno poslala u prošlost.

Svjesni da Crna Gora prolazi kroz najtežu fazu svoje novije istorije koja se, prije svega, ogleda u katastrofalnoj ekonomsko-socijalnoj situaciji, niskom životnom standardu većine stanovništva, nedostatku političke volje za obračun sa rasprostranjenom korupcijom i organizovanim kriminalom, kao i neefikasnim institucijama, mi u SNP-u smatramo da aktuelna vlast niti može, niti hoće da rješava ovako velike probleme. Zbog toga, neophodno ju je na narednim izborima smijeniti i krenuti u svebuhvatni društveni oporavak.

Kupovina glasova, koju već decenijama sprovodi režim Mila Đukanovića, nastavlja se i danas, ali ovog puta DPS je prinuđen da kupuje sopstvene sigurne glasače, koji sve više okreću leđa vlasti, ogorčeni zbog njene namjere da nelegalno prisvoji svetinje Mitropolije crnogorsko-primorske.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica pruža nepodijeljenu podršku našim kolegama u Budvi koji su bili žrtve brutalnog i sramnog napada policije i privatnog obezbjeđenja, kao i građanima koji zbog stanja koje su izazvali DPS i njeni privjesci ne mogu da završe stvari neophodne za elementarno funkcionisanje.

Takođe, dajemo punu podršku Mitropoliji crnogorsko-primorskoj u njenim nastojanjima da se sporni Zakon o slobodi vjeroispovijesti izmijeni, kako bi se situacija u Crnoj Gori konačno smirila i zemlja krenula u više nego neophodnu stabilizaciju.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica u potpunosti podržava inicijativu zajedničkog nastupa opozicije na izborima, bilo u jednoj ili u dvije kolone. I pored neodazivanja pojedinih opozicionih partija na naše pozive, mi nismo sujetni, već naprotiv, spremni smo da se odazovemo na svaki njihov poziv, jer smatramo da su nam ciljevi isti.

Sigurno je da će SNP CG nastaviti borbu za smjenu režima koji je ojadio Crnu Goru, njene građane doveo do ruba provalije i izazvao društvenu, političku, institucionalnu i ekonomsku krizu koja ozbiljno prijeti opstanku naše zemlje.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.