Категорије
СНП

Ne zatvarajmo oči na nepravdu!

Saopštenje za javnost Asocijacije mladih SNP NIKŠIĆ

Prelijepa zemljo, biseru u tami, da li te zavređujemo…? Tvojim tlom hode oni koji okreću glavu, zatvaraju oči, odmahnu rukom, jer lakše je… A je li pravedno zatvoriti oči na nepravdu, okrenuti glavu na poniženje, odmahnuti rukom na progon.

Jesmo li satkani da budemo ljudi ili brojevi. Je li pravedno, ispitivati porijeklo imovine sticane 30 godina na častan način čija vrijednost se ne može podvesti pod bogastvom, a zanemariti i zaboraviti skupocjene torbe ćerke ministra Hrapovića, koja je pri tom student, a ipak može priuštiti kupovinu torbi čija je vrijednost mnogo viša od prosječne plate u Crnoj Gori. Otkud studentu toliko novca, dok narod u Crnoj Gori preživljava, ne pitate se, okrećete glavu.

Ali se i te kako osvrnete i obrušite na one koji časno steknu krov nad glavom, a čije bitisanje bi moglo na bilo kakav način ugroziti temelje onog što vi zovete pravdom.

Prelijepa zemljo, ponosni što smo tu gdje jesmo, ponosni na to što nismo broj, ponosni na to što ne okrećemo glavu i ne zatvaramo oči na nepravdu, učinićemo te boljom Crna Goro, jer ti zavređuješ da budemo bolji.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.