Категорије
Друштво

SAOPŠTENJE GRAĐANSKE INICIJATIVE #ZaZelenuZetu

Nedavno je u medijima objavljen snimak, koji je dostavio podgorički odbor GP “URA”, a na kojem se vidi ogromna količina građevinskog otpada, koji je odložen u korito rijeke Zete. Blago je reći da smo zgroženi, naveli su iz inicijative. Ne možemo vjerovati da neko na ovakav način ne poštuje napore mještana i ljubitelja ove rijeke da je sačuvaju i zaštite. Ovakvi gestovi i odnos prema rijeci vrijeđaju svakog čovjeka koji voli svoju zemlju.

Da apsurd bude veći, to područje je od nedavno proglašeno i parkom prirode, na inicijativu Glavnog grada i opštine Danilovgrad. Zato, ne govorimo bez razloga da pomenute lokalne samouprave nisu napravile ni jedan vidljiv i konkretan korak, kako bi se ovakvo ponašanje bahatih pojedinaca spriječilo, navodi se dalje u saopštenju.

“Moramo priznati da i dalje ne možemo u potpunosti shvatiti kome je u interesu da devastira ovu prelijepu rijeku. Naime, na inicijativu građana, sa jednog lokaliteta problematični otpad je nedavno uklonjen, kako bi se posle samo par nedelja otpad istog sastava našao odložen koji kilometar dalje. Pritom, taj neko, ko se drznuo na ovaj čin, kao da ne želi da shvati kako i na koji način ugrožava kompletan biodiverzitet rijeke Zete i njen estetski izgled.

Zato, mi iz građanske inicijative #ZaZelenuZetu najoštrije osuđujemo ovaj čin nebrige prema prirodi. Takođe, pozivamo sve nadležne službe da što prije ispitaju ko je počinilac. Na Glavni grad apelujemo da što hitnije organizuje uklanjanje pomenutog otpada, kako bi se ovo mjesto dovelo u prvobitno stanje, a time i izbjegle posledice, koje će sasvim izvjesno uslijediti.

Izvor: https://volimdanilovgrad.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.