Категорије
СНП

Glavni grad da objasni povećanje troškova za izgradnju gradskog pozorišta

Bogdan Božović i Radmila Čagorović, odbornici SNP CG u Skupštini Glavnog grada Podgorica

Prema dostupnim informacijama, Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice raspisala je tender za nabavku i montažu scenske tehnike za Gradsko pozorište u vrijednosti od 3.200.000 eura.

Važno je ukazati da je, prema budžetu Glavnog grada za 2020. godinu, za ovu namjenu predviđeno izdvajanje od svega 1,7 miliona eura, što je milion i po eura manje od 3,2 miliona.

Inače, sa izgradnjom Gradskog pozorišta, kao i sa većinom projekata u Podgorici, uveliko se kasni. Njegovo otvaranje je bilo predviđeno za oktobar 2018. godine. Gradsko pozorište se, dakle, kao i mnogi drugi infrastrukturni objekti u Crnoj Gori, gradi kao „Skadar na Bojani“.

Gradska vlast je dužna da objasni građanima razloge povećanja troškova u ovom slučaju, posebno imajući u vidu okolnosti koje su nastupile usled pandemije Covida 19, a koja se najviše odražava na ekonomiju.

Ovakva ekonomska politika je u suprotnosti sa javno proklamovanom politikom štednje uprave Glavnog grada, što govori da DPS nastavlja sa istim načinom upravljanja: jedno priča, drugo radi, odnosno ne ispunjava obećanja data građanima.

Sigurni smo da će Podgoričani to prepoznati i da će na predstojećim izborima dati povjerenje onima koji su spremni da rade, grade i, što je najvažnije, drže riječ.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.