Категорије
СНП

Vlada državu vodi u dužničko ropstvo

Socijalistička narodna partija Crne Gore upozorava da našoj državi prijeti ekonomski kolaps i da prolazimo jednu od najvećih državničkih kriza.

Zemlja je zadužena već blizu 85 posto BDP-a, što govori o tome da je stanje gore nego što je ikada bilo. Još jednom podsjećamo da je Vlada Crne Gore slavodobitno govorila 2006.godine da je javni dug Crne Gore „samo“ 30 posto BDP-a, da bi krajem prošle godine dostigao cifru od skoro 4 milijarde, odnosno 80 posto BDP-a. Vjerovali smo da je to dovoljan signal da aktuelni režim počne ozbiljnije da se bavi ovim životnim problemom. Nažalost, ove godine ta ista vlada se zadužuje dodatnih četvrt milijarde, a to znači da će javni dug iznositi famozne 4 milijarde, koje će generacije naših građana morati godinama da vraćaju.

Socijalističkoj narodnoj partiji je jasno da Vlada Crne Gore vodi državu ka dužničkom ropstvu i da će naši najsiromašniji građani pretrpjeti najjači udar, što je rezultat pogrešne i gubitničke ekonomske politike vlasti.

Vrijeme je za korjenite promjene, jer samo nova, stručna i sposobna vlada može ovu državu da izvuče iz krize i problema do kojih nas je dovela državnička neodgovornost aktuelnog režima.

SNP vas uvjerava da ćemo ostvariti konačni cilj i da ćemo skupa sa građanima donijeti toliko potrebne promjene našoj državi i društvu.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.