Категорије
СНП

Saopštenje za javnost OO SNP Gusinje koje potpisuje Lakić Babović, predsjednik OO SNP Gusinje

APELUJEMO NA VLAST DA ZAUSTAVI NA VRIJEME VANDALIZAM PREMA NAŠIM SVETINJAMA!

Socijalistička narodna partija najoštrije osuđuje vandalski čin rušenja kapije i ograde oko Crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Gusinju i poziva nadležne organe da u najhitnijem roku reaguju i stanu na put ovom divljačkom i nasilničkom ponašanju.

SNP, kao građanska partija, zalaže se za mir, suživot i poštovanje različitosti i kao takvi smo svoji na svome. Želimo u miru da živimo na našim imanjima i u našoj državi, jer druge nemamo. Zato i pozivamo državu da stane u zaštitu naših svetinja, a samim tim i nas.

Duboko smo zabrinuti jučerašnjim ekstremističkim činom, koji se desio na Dan državnosti Crne Gore, što samo govori o tome da vandali ne biraju ni dan, ni vrijeme, ni mjesto kada će napraviti ovakvo i slično nedjelo. Očigledno da hapšenja, privođenja naših sveštenika i ataci na naše svetinje, daju dodatni podstrek za ovakve vandalske akcije.

Socijalistička narodna partija podsjeća da je naše sveštenstvo i ranije imalo sličnih problema i da su nadležni organi upoznati sa tim i takvim dešavanjima. Upozoravamo aktuelnu vlast da zbog mira i suživota na ovim prostorima, u najhitnijem roku i u korijenu sasiječe ovakve otvorene ekstremističke i vandalske nasrtaje neodgovornih pojedinaca.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.