Категорије
СНП

Opozicija nema pravo da iznevjeri očekivanja građana

Stavovi SNP CG su poznati i jasni

Na pitanje “Vijesti” – ko će biti odgovoran za eventualni neuspjeh opozicije na izborima, odgovorili su samo iz SNP-a – “da svi moraju ponijeti svoj dio odgovornosti u borbi za pravednije društvo”.

“SNP je u tom pravcu spremna da ponudi adekvatna rješenja kao što smo to činili i u prethodnim godinama, jer vremena za gubljenje više nemaju ni građani, a ni Crna Gora”.

Iz SNP-a navode da je u mnogim opštinama opozicija na vlasti, koja funkcioniše odlično, “tako da ne postoji razlog da isto sjutra ne bude na državnom nivou”.

Iz SNP-a kažu da je DPS sve izborne trke od uvođenja višestranačja dobio zahvaljujući zloupotrebama i mahinacijama.

“Ne sumnjamo da će to pokušati i ovog puta, a haos nastao zbog pandemije koronavirusa im svakako ide u prilog. Vlast još nije objasnila kako će funkcionisati identifikacija glasača u situaciji kada je obavezno nošenje zaštitnih maski, kako će se obezbijediti da svi koji to žele ostvare biračko pravo u ograničenom prostoru u kojem će se morati naći i birači i oni koji prate regularnost izbornog procesa, kako će se obaviti glasanje putem pisma, koji su to kriterijumi na osnovu kojih će članovi biračkih odbora utvrđivati da li građani pokazuju znakove zaraze… Takođe, jedno od izuzetno spornih pitanja je i glasanje preko posrednika, koje predstavlja direktno kršenje ustavnih i zakonskih normi. Dakle, mnogo pitanja, a vrlo malo odgovora”.

Iz SNP-a ističu da su se od samog početka zalagali za jedinstvenu opozicionu listu kao najbolji odgovor aktuelnoj vlasti.

“Kada to nije prihvaćeno, predložili smo izlazak u dvije kolone. Smatrali smo i dalje smatramo da opozicija nema pravo da iznevjeri potrebe birača, koji očekuju i žele promjene”.

Izvor: Vijesti online

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.