Категорије
СНП

Enormni računi za vodu u pojedinim zgradama u Podgorici nedopustivi

Podgorički Vodovod ponovo je pojedinim stanarima u stambenim zgradama sa zajedničkim vodomjerima u Bulevaru Ivana Crnojevića ispostavio enormne račune za utrošenu vodu. Ovaj problem je naročito prisutan u zgradama starije gradnje u kojima još uvijek nisu ugrađeni individualni vodomjeri.

Među građanima koji su dobili izuzetno visoke račune za vodu su i pojedini korisnici materijalnog obezbjeđenja koji nisu u mogućnosti da plate tolike račune. U situaciji kada je ekonomska situacija većine građana sve teža, kada je kriza izazvana pandemijom korona virusa sve ozbiljnija, nedopustivo je da se dešavaju ovakve situacije i da naši građani ispaštaju zbog procedura koje su davno trebale biti riješene.

Zbog toga Odbor SNP Glavnog grada Podgorica apeluje na nadležne u preduzeću Vodovod da što prije u pomenutim zgradama ugrade individualne vodomjere i da se omogući svakom potrošaču da tačno zna koliko ima utrošene vode i koliko treba da plati.

U pravno uređenoj državi ovakve stvari ne bi smjele da se dešavaju, ali u zemlji gdje je na vlasti DPS i njeni sateliti moguće je i da dobijete račun kao da imate ribnjak, a ne stan od pedesetak kvadrata. Dakle, potrebno je da nadležne ekipe što prije izađu na teren i riješe ovaj problem, kako bi naši sugrađani prestali da plaćaju ono što nisu potrošili.

Foto – ilustracija: UNICON BG

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.