Категорије
СНП

SNP će nastaviti da se zalaže za slobodan i fer izborni proces

Ananije Džankić na okruglom stolu „Transparentnost finansiranja političkih subjekata i izborne kampanje“

Danas je u Podgorici, u hotelu „Hilton“ održan okrugli sto pod nazivom „Transparentnost finansiranja političkih subjekata i izborne kampanje“, u organizaciji Vestminsterske fondacije za demokratiju i Agencije za sprečavanje korupcije Crne Gore. Ispred SNP CG ovom događaju prisustvovao je Ananije Džankić, sekretar Asocijacije mladih SNP Podgorica.

Socijalistička narodna partija Crne Gore se od svog nastanka zalagala za transparentnost i otvorenost na političkoj sceni Crne Gore, a posebno za jasno definisan, pošten, slobodan i fer izborni proces. Međutim, od 1997. godine do danas građani Crne Gore nisu dobili priliku da se na izborima slobodno, bez pritisaka i ucjena, izjasne o tome ko će voditi državu. Nažalost, iz godine u godine, umjesto da se poboljšava, izborni ambijent je sve gori. Dovoljno je samo podsjetiti u kakvoj su atmosferi i na kakav način održani izbori 2016. godine.

O tome bjelodano govore brojne afere kao što „Snimak“, „Koverta“ i „Stanovi“, kupovina ličnih karata i slično, koje su pokazale kako vladajuća DPS funkcioniše i kako korišćenjem nedozvoljenih sredstava, kao što su partijsko zapošljavanje, korupcija, nepotizam, crni fondovi i donacije privilegovanih tajkuna, utiče na izbornu volju građana.

SNP CG će nastaviti da se bori protiv ovih anomalija i da se zalaže za uspostavljanje poštenog izbornog procesa u kojem će naši građani dobiti punu slobodu da se izjasne o tome koga žele da vide kao svoje predstavnike na državnom i lokalnom nivou. Vlast koja se uspostavlja na fer i demokratskim izborima će i dalje biti naš osnovni cilj, a dobro građana će nam uvijek biti na prvom mjestu.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.