Категорије
СНП

DPS obesmislio prava građana

Slađana Kaluđerović, odbornica SNP u SO Golubovci

Na sceni imamo još jednu zloupotrebu od strane DPS-a, koji ne preza od bilo čega samo da ostvari svoj sebični partijski interes.

Mjesne zajednice treba da se bave rješavanjem konkretnih problema i unapređivanjem kvaliteta života stanovnika određenog područja, ali to kod nas nije slučaj, jer je poznato da DPS, koji funkcioniše po modelu „država jednako partija“, svoje stranačke kancelarije proglašava za „mjesne zajednice“.

Takođe, svjedoci smo i da se u izbornim periodima prostorije samih mjesnih zajednica koriste kao udarni punktovi vladajuće strukture iz kojih se dijeli pomoć iz opštinske ili državne kase, a sve radi kupovine glasova za DPS.

Jasno je da se ovakvim odnosom DPS-a prema mjesnim zajednicama u prvi plan stavljaju isključivo partijski, a ne interesi građana i njihovog prava na mjesno organizovanje. Podsjećam da organizovanje građana u mjesnim zajednicama predstavlja njihovo neotuđivo pravo na uređenja svoje lokalne zajednice i da ne smije biti povezano ni sa kakvim, a posebno ne sa izbornim političkim manipulacijama.

Nažalost, DPS je obesmislio, prisvojio i zloupotrebio i ovo pravo građana. Na nama je da građanima vratimo ono što im je oteto i to ćemo svi zajedno uraditi na izborima 30. avgusta.

Izvor : Dan

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.