Категорије
Актуелно

Šćekić: Crtanje grafita u Beranama je čin koji dolazi iz poznatih političkih kuhinja

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić osudio je ispisivanje grafita u gradskim naseljima u kojima pretežno žive Muslimani i Bošnjaci.

“Otvoreno sumnjamo da ovakvi postupci dolaze od krugova bliskih aktuelnoj vlasti na državnom nivou, kako bi po već oprobanom scenariju iz 90-tih godina pokušali da u Berane unesu međunacionalne podjele i naruše međuvjerski sklad na način na koji to rade svih ovih godina. Građani Berana jasno prepoznaju iz kojih političkih kuhinja dolaze ovakvi naručeni grafiti u susret izborima. Radi se o uzaludnom pokušaju izazivanja međunacionalnih tenzija, jer im to Berane neće dozvoliti”, navodi se u saopštenju Ščekića.

Predsjednik beranske Opštine navodi i da “oni koji su to naredili i uradili pod okriljem mraka nemaju ljudskosti i obraza”.

“Oni i njihovi nalogodavci neka se srame ovakvih postupaka. Lokalna vlast neće dozvoliti bilo kome da remeti dobre međunacionalne odnose po kojima je Berane prepoznato svih ovih godina. Pozivamo građane da ne nasijedaju na ovakve primitivne namjere i postupke u susret izborima, nego da nastavimo da poštujemo različitosti i sačuvamo tradiciju dobrosusjedskih odnosa sa našim prijateljima i komšijama islamske vjeroispovijesti. Nemojte dozvoliti da bilo čiji politički interes i poznati rukopis tajnih struktura bliskih režimu poremeti međunacionalni suživot u Beranama. Naše komšije Muslimani i Bošnjaci će se u Beranama uvijek osjećati bezbjedno i sigurno, a oni koji insistiraju na podjelama i mržnji u 21. vijeku radi očuvanja ličnih privilegija i povlastica nemaju svoje mjesto u našem gradu”.

Šćekić je istakao da je Berane grad tolerancije i suživota.

“Bio i ostao. Pozivamo tužilaštvo i policiju da u najkraćem roku pronađu i kazne nalogodavce i počinioce ovog sramnog djela”, navodi se u saopštenju Šćekića.

Izvor: https://borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.